2013. július 18., csütörtök

egy gyógyíthatatlan szenvedélybetegség lejtőjén lefelé, remélem, újra!

2013. 07. 17.- én a barátaimtól a 30. születésnapomra kapott, és meglepetésemre nagyon ki sem hízott 30-as mezben… 30 év után, újra a Bajnokok Ligájában. Győri ETO FC – Maccabi Tel Aviv

           
     Hát újra ITT! Ha lehetne kapni sört, akkor Misi bácsi emlékére innék, a jegy már névre szól, , belépés (a biztonsági ellenőrzés miatt, nem vicc!) mezítláb – helyes, ez egy SZENTÉLY!, a szotyolamagokat mindenki összesepri maga után (egyszer a szünetben, és egyszer alaposabban a végén…), a hotel társalgója a pályára néz, és ha mennek még egy kört, veszek ETO-sálat, esküszöm…, hogy mire idegenbe megyünk, összeszokjunk… reszkess Chelsea!
                Bayern München, Fradi, Videoton… egy gyógyíthatatlan szenvedélybetegség lejtőjén lefelé, remélem, újra!
                30 év alatt csak három edző volt itt, Verebes, a Mágus, Reszeli Soós, és Pintér Attila – illetve Győrfi Laci bácsi, ha néha, úgy átlag kétévente a kieséstől kellett megmenteni a csapatot.
                A Mi Pályánk… hát újra a Miénk! És sok-sok hosszú idő után Tarsoly Csabára is másképp tekintek…
                Most már csak a Játék… a zene már OK (Take me back to the Paradise City…), a csajos csinosak (Egy csapat van csak Nyugaton…), a közönség zöldben, a rohamrendőrők páncélban, a rendezők UV narancsban, és a csapat is kifut fekete bemelegítő dresszben… HAJ –RÁ–GYŐR!
                MOST MÁR CSAK A Játék, csak az legyen jó… elszánt, ami a bemelegítésnél látszik, és amikor középre állnak, többnyire megmondom, ki fog nyerni, abból, hogy ki pattog, és ki csoszog teletalpon…
Az ellenfél szurkolótábora átveszi a hatalmat – mi cserébe a Smoke ont he water-t tudjuk felvonultatni, tényleg, miért nincs hazai állóhely, hová kerül a Győri B-közép, az U.CS.K, és a többiek…?


A bemelegítés jó, pattogós, egy szakember (Nicsenkó…???) vezeti a 10 fiúnak. A kapust Szasa Sztevanovity melegíti… egyike a régieknek. Pintér Attila (az edző) eltiltását élvezi, amit még három éve szedett össze (tán lefejelte a partjelzőt is…? Vagy valami ilyesmi lehetett ott…), és a cipőellenőrzésnél már hallatják hangukat a remélhetően mérsékelten neonáci szurkertársaim. Takácsot megismerem, Szasát is (a kapusmezről…), a többit a meccs végére megtanulom végre., talán Kinket (Ő valójában Svec, mint később kiderül…), Hajszánt még most is megismerném, biztosan J.
No, Hajrá Győr, lássuk, izgulok, szurkolok, kiabálok… még pár perc, 5-0-lal boldog lennék.


A vége: 0 – 2 ODA.
és hazafelé az autóban rádöbbenek: mennyire szeretem Őket!