2022. július 30., szombat

Anyám kún volt, apám félig...

Anyám sváb volt (Schweigshtil). Apám sváb volt, talán kicsit román, bolgár (?) kicsit cigány, vagy tán egészen az (Bulger). Sohasem volt egyetlen árja felmenőm sem, az egész egy naaaagy... középeurópai fajtakeveredés. És ez így van jól, sohasem akartam másképp és én erre vagyok büszke, és így. És szégyellem, hogy orbán viktor így beszélhetett ma. És szégyellem, hogy nem fütyültétek ki és nem dobáltátok meg és nem vetettétek medvék elé.



Rajnai Henrik

Köszönöm a mellékelt képet! Bocsánat Sanyi, de ezen a fotón én a gyerekkorom barátait és tiszteletre méltó szüleit: Pötyi nénit és Sanyi bácsit látom, azokat akik szorgalmát mindig csodáltam. A munkájuk és családszeretetük minősítette Őket, sosem az, hogy milyen népcsoporthoz tartoztak.

Baginé Pintér Liliann
Magam is 4 magyarországi nemzetiség vérvonalát hordozom... a férjem hozzáadott még kettőt. Gyermekeink tehát magyarok. De mindannyian Homo Sapiens Sapiens-ek vagyunk. Bennünk nincs fajok keveredése. Az ember ugyanis egy faj. Az emberszabásúak közt találunk több fajt. Valaki ezzel nincs tisztában?!

Aniko Bányai
Sanyi! Csak zárójelben : Még az is lehet, hogy a Bulger név örmény eredetre utal, Erdélybe a 16. században rengeteg örmény települt be és egy örmény erdélyi családnév gyűjteményben a "Bulgár" névre bukkantam ami akár az évszázadok alatt "Bulger-re is torzulhatott. Mint tudjuk a Kárpát- medence a népek hatalmas olvasztó tégelye és ennek megvan a maga rejtélyes szépsége. Csak a szégyenletes miniszterelnökünkhöz hasonló politikusok azok akik itt mindig indulatokat szítottak.

Stygár László
"Én, mint kevertfajú, Budapest belvárosában született, nettó adóbefizető magyar állampolgár - akihez képest Orbán Viktor egy migráns (Budapestre migrált egy jobb élet reményében), továbbá egy ingyenélő, a haza érdekei ellen cselekvő és fellépő bűnöző - teljes mértékben elhatárolódom Orbán mai, náci gondolataitól, megnyilvánulásaitól. Ezennel semmilyen formában nem tekintem Orbánt engem képviselő illetőnek, akármilyen tisztséget is hordjon papíron. Bármit beszél, bárkinek, azt nem teheti az én nevemben. Náci kollaboránssággal vádolom mindazon résztvevőket, akik a beszédet csendben vegighallgatták, alatta nem távoztak a helyszínről."


2022. július 21., csütörtök

Annyi mindent kéne még elmondanom... (FTC - Slovan 1-2)

Szép volt Fradi!



Megvédtétek a magyarok böcsületit! 

Nem kell szégyenkeznie Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic, Laidouni, Mercier, Zachariassen, Esiti, Nguen, Auzqui, F. Boli, Bassey, Traoré, Loncar közül senkinek! Meg Sztanyiszlav Csercseszovnak se! 

Hajrá Fradi, hajrá Magyarok! 






2022. július 20., szerda

GYerekfesztivál XXIX. (Életem főműve...)

 Gál Csilla (Nyuszika) írta, Marosvásárhelyről:

"20. Alkalommal vettem részt idén a Nemzetközi Zabhegyező Gyerekfesztiválon. KÖSZÖNÖM a lehetőséget és az élményeket! 🥰 Elismerésem Sándor Bányai, marandandót alkottál! 😉

Óh, azért az, hogy én alkottam...  Hízelgő, megható, de mára erős túlzás! Harminc év... És ha nem is én alkottam, de életem főműve. Bizonyos szempontból az első, a legnagyobb és az egyetlen... Köszönöm... és Köszönöm Nektek, Ifik, Animátorok, Zabhegyezők, Zabok, Zabisok... mindannyiótoknak!