2024. augusztus 27., kedd

Betiltani? Kitiltani?



Megpróbálták BEtiltani a XXI. századot. Nem sikerült. Most megpróbálják KItiltani, "Több rendőrt, katonát a közoktatásba!" címmel. Pintér, csaxólok: Nem fog sikerülni, még munkásőrőkkel sem!



Kitiltják az iskolából a karórát, számológépet, könyveket, könyvtárat, térképet, pénztárcát, pénzautómatát, jegyzetfüzetet, fényképezőgépet, szótárakat, fordítógépet, beszélőgépet, diktafont, rádiót, televíziót, újságokat, távbeszélgetést, ... egyszerűen a mindezen funkciókat ellátó mobiltelefont. Ez persze egyszerű, de nem működő módja az önfegyelemre tanításnak.
Hogyan példázható ezek után az információtechnika?



2024. augusztus 19., hétfő

Borsalino

 Nyugi! Álhír, kacsa, lájkvadászat!

Ők?!

Soha! SOHA! 

SOHASOHASOHASOHASOHA!!!




2024. augusztus 16., péntek

Isten, óvd meg a magyart!

 https://hirklikk.hu/kozelet/kitiltottak-az-ovszert-a-bme-egyik-golyataborabol-hogy-megelozzek-a-szexet/436060?fbclid=IwY2xjawEsqbRleHRuA2FlbQIxMQABHYCuLeBjA7g-QHoKaPbDr1B7-BTK30rYvUP4AqsF6BygEn5G40KiwMx0Kw_aem_XITqTp5Ec8CIYZvseUGtMw

Kitiltották az óvszert a BME egyik gólyatáborából, hogy megelőzzék a szexet

... és abban az országban, ahol valaha egy Pál Tamás élt és alkotott, ők egy elvileg még mai is független egyetem hallgatói önkormányzata! És hol a gólyák lázadása? és hol a többi HÖK elhatárolódása? És hol a dékán, a rektor, az oktatási ombudsman? hol a kapuk elállása és a mindent füttyszóba fojtó tüntetés? hol vannak az elégetett belépőkártyák, hol a felháborodott szülők petíciója? hol vannak a diákjogok, az emberi jogok, a demokrácia? Hol vannak az érdemi információt és érdekes időtöltést nyújtó gólyatáborok? Hol a lemondatott HÖK elnök, az azonnal új  választást követelő hallgatók, hol vannak a Műegyetemisták, tudjátok..., azok, akik 1956 októberében.... hol vannak a leköpött szervezők, az arcukba vágott óvszerek? Hová lett egy hajdani Magyar Köztársaság? Ez maradt orbanisztán földjén. Ez a norma, ez az egyetemi autonómia. MENEKÜLJETEK!


HírKlikk2024. augusztus 16. 11:00

Szerdán kezdődött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora a Fejér megyei Bodajkon, a szervezők még kezdés előtt, kedden egészen fura kérdéssel fordultak a frissen felvett hallgatókhoz: megtiltották, hogy gumióvszert vigyenek magukkal.




A posztból nem volt egyértelmű, hogy nem csak valami hülye viccről van-e szó, hiszen az óvszer a körömcsipesz mellé került a tiltólistán, ezért a 444 megkérdezte a hallgatói képviseletet, mégis mire gondoltak. Az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnökének válaszából aztán kiderült, tényleg úgy képzelik, hogy ha a fiataloknál nincs óvszer, akkor szexelni sem fognak.

Válaszában Radácsi Kristóf EHK-elnök azt írta: „Valóban igaz, hogy a gumióvszer »a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik», azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus.”



Hogy a szextilalom betartását a BME gólyatáborában pontosan miként ellenőrzik, az nem derült ki, de a szervezők azt írták, „minden gólya felhőtlen szórakozására kiemelt figyelmet fordítanak, továbbá egész nap számon tartják a gólyák közösségi aktivitását a szabályok betartása érdekében, még a szabadidőben is”. Radácsi úgy gondolja, hogy bár a szabályaik „szigorúbbak a megszokottnál, de biztosítani tudják azt, hogy minden gólya úgy távozzon a táborból, hogy értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban volt része”.

A gólyatábor szabályait az egyetem, a Hallgatói Képviselet és a biztonsági szolgálat alakította ki. „A házirend a résztvevők biztonsága és az esemény zavartalan, az egyetemi közösségbe beilleszkedést segítő lebonyolítása érdekében szabályozza a részvételt. A házirend része a táborba be nem vihető tárgyak felsorolása is. Tilos alkoholtartalmú italt, tudatmódosító szert, illetve olyan eszközt bevinni, amely mások testi épségének veszélyeztetésére alkalmas lehet” – írta Radácsi. A rendezvényre a szervezők több száz főt vártak.

Forrás: 444

2024. augusztus 12., hétfő

Tipli!

 Katika: - Mi van?

Katika! Tipli van!

(2024. február 9-i bejegyzés)



Letiltva...

2024. februári Face poszt 

Nagyon sajnálom, hogy van olyan "kolléga"(?), egyetemi tanár, aki úgy kívánja a maga számára biztosítani a nálunk elvégzett képzés szabad és alkotó felhasználását, és úgy tart tréningeket a témában, telefonos beszégetésük után is, határozott kérésünk és felszólításunk ellenére, hogy letiltja a trénert facebookon, hogy Andrea ne lássa viszont az általa kidolgozott játékokat és gyakorlatokat. Szerintem ez nem helyes, nem etikus..., Szállássy Noémi, ez szégyen!

MI EZT VALLJUK: "...Ez a képzés kifejezetten egy módszertani képzés: nem kíván állást foglalni, nem ítélkezik, nem kívánja kijelölni az egyedüli helyes utat. Sokkal inkább gondolkodásra késztet, szemléletet formál, eszközöket biztosít és kereteket teremt…"

Turnusvezetők...

 Érdekes így, három turnus után, és a negyedik turnus második napjának estéjén visszanézni ezt, amitt Nikó tett fel a Bárka Tábor csoportba 2024. januás 31-én

A turnusok legfontosabb szereplői kapnak ma rivaldafényt, ők a Felfedezők vagy Turnusvezetők. A táborban jönnek-mennek, többnyire egy felíró táblával a kezükben, néha a felíró táblát lecserélik mikrofonra, s rengeteget egyeztetnek. Ők felelősek a tábor szakmai lebonyolításáért, ők azok, akik a leghosszabb időt töltik azzal, hogy a táborok megvalósuljanak. Nagyon köszönjük, hogy idén is elvállaltátok és beleteszitek a hatalmas munkát! Sok sikert, jó pillanatokat erre az évre Sándor Bányai, Anna Nyerges Izabella Demjén Nándor Takács !



Hatvan... (Miskolc... Tiszafüred)

 Szolomayer Timi posztja 2023 december 10-én

Hazafelé robogva s közben nézegteve ezeket a képeket van némi időm megélni azt, hogy milyen szerencsés az ember ha olyanokhoz tartozhat akikben az egymásért, önmagukért és a jövőért való tenni akarás találkozik. Ez működteti a Kalandok és Álmokat. De elme és szív nélkül csak hangzatos keret lenne. Igen Sándor Bányai ez a szív+elme te vagy. És nemcsak a képeken vagy ilyen nagycsapatos.😁😎 Köszönet érte, hogy a te szülinapodba csomagolva annyi jó találkozás született tegnap. S azon kívül is. ❤️



Nem szégyellitek magatokat?! (Tudom, nem.)

 Egy őrült országban, egy őrült társadalomban, őrületes értékválságban, őrült vezetők által hajtva az őrület felé... akkor most hajrá fradi? Nem szégyellitek magatokat, fiúk? Tudom, nem.


Juszt László, 2023. október 17-én írta:

Elzárja a Magyar Evangéliumi Testvérközösség intézményeiben a villanyt és a gázt az MVM, ha nem fizetik ki öt napon belül a 680 milliós tartozást. Nem lesz villany a kórházban, a hajléktalanszállókon, a hátrányos helyzetű gyerekek iskoláiban. Tudvalevő, hogy a MET-től Orbán és Iványi konfliktusa okán megvonták az egyházi státuszt, így nem kapja meg a támogatást, s az egy százalékokat sem.
Az MVM szétteszi a kezét: nem tud mit tenni.
Az MVM több, mint 400 milliárdot kap a rezsicsökkentés támogatására az államkasszából, az adónkból.
A Fradi közleménye szerint öt éves szponzoráció szerződést kötöttek az MVM-vel évi egy-egy milliárdos összegre. Ezen túl fizet az MVM 6,6 millió eurót - 2,5 milliárdot.
Az MVM Dome-nak 1,3 milliárdot fizet azért, hogy a stadion viseli a nevét.
Nincsen kérdésem… Csak szomorú vagyok.



Blogreklám

2023-as Face poszt... aktualizálva



A héten 15 16 éves lesz a blog, amit vezetek. Tizenöthat év alatt ez lesz a hatodik hetedik alkalom, hogy megnyitom a Tisztelt Nagyközönség előtt, ezúttal először több, mint 24 órára lehetővé téve, hogy bárki beleolvasson. 354 379 380 386 bejegyzés (ez még gyarapodhat addig...), a legutóbbi nyílt nap óta 18 14 15 21 új, csak hogy hűséges olvasóim is találjanak újat (noha az "új" bejegyzések idén nagyobbrészt korábbi Facebook-posztok reprint kiadásai). Lássátok és olvassátok, értsetek egyet, vagy vitatkozzatok velem, nézegessétek, vagy nyaraljatok és táborozzatok inkább. Vigyázat! Szókimondó tartalmak! Néha vidám, derűs, mosolygós, örömteli, néha komoly, szomorú, sajnálatos, dühítő vagy elkeserítő éppen. Mint a mindennapjaink. "Aki szórakozni akar, nézze a bohócokat a cirkuszban!"

Link, belépési kód, titkos jelszó, lakatkulcs és enigma algoritmus itt lesz posztolva augusztus 13-án, 00. 01-kor, valamivel több, mint 24 óra hosszat él majd.