2023. szeptember 26., kedd

Az Úr áldjon meg! - Engedj elmennem és hozzál vissza azokhoz, akiket szeretek

Istenem!

Te tudod, mennyire elfáradtam már, most mégis újra el kell indulnom, mert csak akkor tudom megtartani a helyem ebben a világban, ahol élek, ha elszánom magam, hogy elhagyjam, újra és újra nekivágjak a Nagy Utaknak.

Adj erőt, hogy érezzem: van még értelme csinálni és nem csak azért csinálom, mert belevakultam a munkába és nem vettem észre, hogy már rég abba kellett volna hagynom.

Adj erőt, hogy nyitott maradjon a lelkem, és ne legyen fontosabb számomra a saját bánatom, mint más emberek szenvedései.

Adj erőt, hogy elviseljem az idegenek közömbösségét, lenézését, a céltalan várakozások óráit, a nappalokat és főleg az éjszakákat, a riadt ébredéseket idegen szobákban.

Adj erőt, hogy lelkem ne próbáljon elmenekülni a pillanat elviselhetetlen szorításából, ne nézzek mindig a távoli célba, ne pusztítsam el előre a meg nem élt időt, kis életem építőtégláit.

És most itt az idő, hadd érezzem a vállamon kardod érintését, hogy lovagoddá ütsz, és újra felszentelsz a harcra. Engedj elmennem és hozzál vissza azokhoz, akiket szeretek.

Ámen.”


https://www.youtube.com/watch?v=Rvdk9Zs6JSM

2023. szeptember 23., szombat

Kopaszkutya

 Fantasztikus koncert volt - írja nekem Fejes Eszter.

Igen. 

És azt hiszem, ezúttal Hobónak is. És talán végre-végre, Őbenne is a helyére kerül a Kopaszkutya-jelenség. Mert én pld. sok lemezét és műsorát szeretem ennél jobban, és becsülöm ennél többre... de generációs összetartozást, életérzést, csak ez ad, meg a Vadászat (aminél szintén sokat szeretek jobban...). Felemelő volt, megható, szeretetteljes és teljességet adó. Bár koncertként bármelyik Muzikum estet jobban élvezek (legközelebb novemberben...), de ez nem tart vissza attól, hogy addig megnézzem az Utcazenészt a KMO-ban és valami mást is, a Nemzeti Színházban. Hála, köszönet, dicsőség. Jagger a kanyarban sincs Hozzá képest (nekem!).

2023. szeptember 15., péntek

Édesapám - Hajjajjjj....


Édesapám - írta Zorán, és már akkor gondoltam, hogy Uramisten, mi lesz ebből... :-o

25 vagy 26odikan én elutazom es Isten tudja mikor jovok haza
Enter
Zorán
Talalkozzunk addig