2023. szeptember 26., kedd

Az Úr áldjon meg! - Engedj elmennem és hozzál vissza azokhoz, akiket szeretek

Istenem!

Te tudod, mennyire elfáradtam már, most mégis újra el kell indulnom, mert csak akkor tudom megtartani a helyem ebben a világban, ahol élek, ha elszánom magam, hogy elhagyjam, újra és újra nekivágjak a Nagy Utaknak.

Adj erőt, hogy érezzem: van még értelme csinálni és nem csak azért csinálom, mert belevakultam a munkába és nem vettem észre, hogy már rég abba kellett volna hagynom.

Adj erőt, hogy nyitott maradjon a lelkem, és ne legyen fontosabb számomra a saját bánatom, mint más emberek szenvedései.

Adj erőt, hogy elviseljem az idegenek közömbösségét, lenézését, a céltalan várakozások óráit, a nappalokat és főleg az éjszakákat, a riadt ébredéseket idegen szobákban.

Adj erőt, hogy lelkem ne próbáljon elmenekülni a pillanat elviselhetetlen szorításából, ne nézzek mindig a távoli célba, ne pusztítsam el előre a meg nem élt időt, kis életem építőtégláit.

És most itt az idő, hadd érezzem a vállamon kardod érintését, hogy lovagoddá ütsz, és újra felszentelsz a harcra. Engedj elmennem és hozzál vissza azokhoz, akiket szeretek.

Ámen.”


https://www.youtube.com/watch?v=Rvdk9Zs6JSM

Nincsenek megjegyzések: