2024. október 2., szerda

Szerelmünk, ősszel

 Szerelmünk ősszel

(Fodor Ákos parafrázis)

Ahogyan a tenger ír a Bárka oldalára:

írja-törli, írja-törli

mindig ugyanúgy

- sosem ugyanazt.


Santa Marinella, Olaszország, 2024. október 2-án



2024. szeptember 26., csütörtök

Kokó, a JQ!



Kokó, te sem érthetsz mindenhez. Ez nem baj. Ehhez pl. kifejezetten hülye vagy. Ez sem baj. De akkor minek ülsz ki? Pojácának? Azt hiszed, hiteles vagy ebben? De miért? Mert valaha jó bunyós voltál? Olyan hihetetlen magabiztossággal nyilatkozol mások életéről, mintha jogod is, közöd is lenne hozzá. De miért? Ki vagy te?

Magányosan, bőgve körbeállni a karácsonyfát

https://www.kolozsvaros.com/2024/09/26/maganyosan-bogve-korbeallni-a-karacsonyfat/?fbclid=IwY2xjawFiDq1leHRuA2FlbQIxMQABHZjudl-i9IwylCiEhTACnoRGaZsi-7tvAX8GCl4Ft8LR3InKrd4HqeUlgg_aem_vNrTdeKftx_1HQ3XZ4lg7w

A  XXI. Század Intézet által rendezett Az identitás, mint politikai fegyver címmel tartott konferencián sokat megtudhattunk férfiak és nők gondolkodásáról, szerepéről, de főként arról, miként vélekednek az állampárt hívei családról, párkapcsolatról és főként a nőkről. Egyébként sem mindig könnyű dolog nőnek lenni, főként egy hímsoviniszta, tálibok uralta világban nem az, de még civilizáltabb országokban is vannak korlátolt barmok. Ha azonban ezek a korlátolt barmok kerülnek hatalomra, akkor van csak igazán komoly gond.

A beszélgetés következő témája a fogamzásgátlás volt. A műsorvezető szerint sok nő templomként tekint a testére, melyet művelni akar, ezért gyereket nem akarnak, így bejön a képbe például a béranyaság is, a család pedig egy vásárolt lehetőséggé válik.

Kokó ehhez hozzáfűzte, bárcsak ezeknek a nőknek az anyja gondolkodott volna úgy, hogy a teste védelmében nem vállal gyereket. Az anyaság egy nemes küldetés és feladat, mondta, amire, ha kislánykorától látja a családban a gyerek, akkor természetesen vágyik.

Amikor eljut majd addig a döntésig, hogy anyaként akar-e élni, vagy egy szingliként, aki minden karácsonyt sírva tölt, mert nincs kivel kézen fogva énekelni, akkor érezze a felelősségét.

Hiszen egy családtól vonja meg magát csak azért, hogy a melle kemény maradjon. Egy idő után pedig úgyis elenged az a mell

– tette hozzá.

„Mi férfiak akkor is vonzónak tartjuk magunkat, ha lefelé nézve már nem látjuk a lábunkat. Ha a nők nekünk akarnak tetszeni, akkor nem feltölteniük kell a testrészeiket, hanem családot kell alapítani. A családban pedig az apa gondoskodik a családról, gyermeket nemz, az anya szüli a gyerekeket” – mondta Kokó. (Telex)

A helyzet nem egyszerűen csak súlyos, hanem kifejezetten kritikus. 

És elsősorban nem azért, mert a műsorvezető egészen vicces képzavarokkal dobálózik, amivel gondolkodóba ejti az embert a templomművelés fortélyairól, hanem azért, mert naponta kell szembesülnünk azzal, mennyire primitív társaság ücsörög a trón környékén. 

Az sajnos egyáltalán nem újdonság, hogy vénülő pasasok ítélkeznek mások, többnyire fiatal nők teste és élete felett, de az mg így is megrázó, hogy egy Kokó – vagy bárki más, aki történetesen pénisszel született – olyan hihetetlen magabiztossággal nyilatkozik mások életéről, mintha joga is, köze is lenne hozzá. Csupán a férfi jogán, a születés jogán. 

Az eszmefuttatása a kemény mellről és arról, hogy micsoda nyomorúságos élete van annak a nősténynek, aki nem szült, ezért kénytelen magányosan, bőgve körbeállni a karácsonyfát, egészen elképesztő. Közben valahogy eszébe nem jut a konzervkeresztényeknek ítéletet hirdetni – mármint nem most, kimondottan ezen a konferencián, hanem máskor sem, soha sem – azok felett a férfiak felett, akik gátlástalanul beszólogatnak magányos nőknek, akik utánuk ordítanak az utcán, akik elemzik nyilvánosan a nők külső adottságait, akik feljogosítva érzik magukat arra, hogy fogdossanak, netán meg is erőszakoljanak egy nőt, ha úgy hozza úri kedvük. Nem beszélnek azokról a férfiakról sem, akik verik, terrorizálják a párjukat, akik rettegésben tartják a feleségüket, de akár még eddig sem kell elmenni. Hiszen sokkal több olyan pasas van, aki hazamegy, lerúgja a cipőt, elterül a kanapén és elvárja, hogy az asszonyállat elé rakja az ételt, előtte persze vásároljon be, főzzön, mossa ki a retkes gatyáját, takarítsa ki a lakást, gondozza a beteget a családban, nevelje a gyerekeket. Miközben az a nő éppen úgy dolgozik és pénzt keres, mint a teremtés koronája. 

Az ilyen Kokó-féle beszólások ezt az ócska mentalitást erősítik, erről hitetik el, hogy ez így rendben van. Azt mondja – még akkor is, ha adott esetben maga sem tud róla, hogy mit művel -, hogy nem az ember érdemel tiszteletet pusztán embersége okán, hanem a férfi születése jogán – hiszen azokról a férfiakról sem beszélünk soha, akik gyermektelenek, mégpedig saját döntésük okán gyermektelenek -, a nő pedig akkor, ha jó feleség és anya. Lassan olyan lesz ez az ország, mint valami hegyi törzs, ahol a nő értékét abban szabják meg, hogy hány kecskét adnak érte. 

Elgondolkodott már valaki a konzervkeresztény körökben, hogy miért jó az nekünk, ha visszafelé megyünk az időben? 


Képünkön: Kokó NagyFeróval egy szinten... Hát jó ez Neked? 

2024. augusztus 27., kedd

Betiltani? Kitiltani?



Megpróbálták BEtiltani a XXI. századot. Nem sikerült. Most megpróbálják KItiltani, "Több rendőrt, katonát a közoktatásba!" címmel. Pintér, csaxólok: Nem fog sikerülni, még munkásőrőkkel sem!



Kitiltják az iskolából a karórát, számológépet, könyveket, könyvtárat, térképet, pénztárcát, pénzautómatát, jegyzetfüzetet, fényképezőgépet, szótárakat, fordítógépet, beszélőgépet, diktafont, rádiót, televíziót, újságokat, távbeszélgetést, ... egyszerűen a mindezen funkciókat ellátó mobiltelefont. Ez persze egyszerű, de nem működő módja az önfegyelemre tanításnak.
Hogyan példázható ezek után az információtechnika?



2024. augusztus 19., hétfő

Borsalino

 Nyugi! Álhír, kacsa, lájkvadászat!

Ők?!

Soha! SOHA! 

SOHASOHASOHASOHASOHA!!!




2024. augusztus 16., péntek

Isten, óvd meg a magyart!

 https://hirklikk.hu/kozelet/kitiltottak-az-ovszert-a-bme-egyik-golyataborabol-hogy-megelozzek-a-szexet/436060?fbclid=IwY2xjawEsqbRleHRuA2FlbQIxMQABHYCuLeBjA7g-QHoKaPbDr1B7-BTK30rYvUP4AqsF6BygEn5G40KiwMx0Kw_aem_XITqTp5Ec8CIYZvseUGtMw

Kitiltották az óvszert a BME egyik gólyatáborából, hogy megelőzzék a szexet

... és abban az országban, ahol valaha egy Pál Tamás élt és alkotott, ők egy elvileg még mai is független egyetem hallgatói önkormányzata! És hol a gólyák lázadása? és hol a többi HÖK elhatárolódása? És hol a dékán, a rektor, az oktatási ombudsman? hol a kapuk elállása és a mindent füttyszóba fojtó tüntetés? hol vannak az elégetett belépőkártyák, hol a felháborodott szülők petíciója? hol vannak a diákjogok, az emberi jogok, a demokrácia? Hol vannak az érdemi információt és érdekes időtöltést nyújtó gólyatáborok? Hol a lemondatott HÖK elnök, az azonnal új  választást követelő hallgatók, hol vannak a Műegyetemisták, tudjátok..., azok, akik 1956 októberében.... hol vannak a leköpött szervezők, az arcukba vágott óvszerek? Hová lett egy hajdani Magyar Köztársaság? Ez maradt orbanisztán földjén. Ez a norma, ez az egyetemi autonómia. MENEKÜLJETEK!


HírKlikk2024. augusztus 16. 11:00

Szerdán kezdődött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora a Fejér megyei Bodajkon, a szervezők még kezdés előtt, kedden egészen fura kérdéssel fordultak a frissen felvett hallgatókhoz: megtiltották, hogy gumióvszert vigyenek magukkal.




A posztból nem volt egyértelmű, hogy nem csak valami hülye viccről van-e szó, hiszen az óvszer a körömcsipesz mellé került a tiltólistán, ezért a 444 megkérdezte a hallgatói képviseletet, mégis mire gondoltak. Az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnökének válaszából aztán kiderült, tényleg úgy képzelik, hogy ha a fiataloknál nincs óvszer, akkor szexelni sem fognak.

Válaszában Radácsi Kristóf EHK-elnök azt írta: „Valóban igaz, hogy a gumióvszer »a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik», azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus.”



Hogy a szextilalom betartását a BME gólyatáborában pontosan miként ellenőrzik, az nem derült ki, de a szervezők azt írták, „minden gólya felhőtlen szórakozására kiemelt figyelmet fordítanak, továbbá egész nap számon tartják a gólyák közösségi aktivitását a szabályok betartása érdekében, még a szabadidőben is”. Radácsi úgy gondolja, hogy bár a szabályaik „szigorúbbak a megszokottnál, de biztosítani tudják azt, hogy minden gólya úgy távozzon a táborból, hogy értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban volt része”.

A gólyatábor szabályait az egyetem, a Hallgatói Képviselet és a biztonsági szolgálat alakította ki. „A házirend a résztvevők biztonsága és az esemény zavartalan, az egyetemi közösségbe beilleszkedést segítő lebonyolítása érdekében szabályozza a részvételt. A házirend része a táborba be nem vihető tárgyak felsorolása is. Tilos alkoholtartalmú italt, tudatmódosító szert, illetve olyan eszközt bevinni, amely mások testi épségének veszélyeztetésére alkalmas lehet” – írta Radácsi. A rendezvényre a szervezők több száz főt vártak.

Forrás: 444

2024. augusztus 12., hétfő

Tipli!

 Katika: - Mi van?

Katika! Tipli van!

(2024. február 9-i bejegyzés)



Letiltva...

2024. februári Face poszt 

Nagyon sajnálom, hogy van olyan "kolléga"(?), egyetemi tanár, aki úgy kívánja a maga számára biztosítani a nálunk elvégzett képzés szabad és alkotó felhasználását, és úgy tart tréningeket a témában, telefonos beszégetésük után is, határozott kérésünk és felszólításunk ellenére, hogy letiltja a trénert facebookon, hogy Andrea ne lássa viszont az általa kidolgozott játékokat és gyakorlatokat. Szerintem ez nem helyes, nem etikus..., Szállássy Noémi, ez szégyen!

MI EZT VALLJUK: "...Ez a képzés kifejezetten egy módszertani képzés: nem kíván állást foglalni, nem ítélkezik, nem kívánja kijelölni az egyedüli helyes utat. Sokkal inkább gondolkodásra késztet, szemléletet formál, eszközöket biztosít és kereteket teremt…"

Turnusvezetők...

 Érdekes így, három turnus után, és a negyedik turnus második napjának estéjén visszanézni ezt, amitt Nikó tett fel a Bárka Tábor csoportba 2024. januás 31-én

A turnusok legfontosabb szereplői kapnak ma rivaldafényt, ők a Felfedezők vagy Turnusvezetők. A táborban jönnek-mennek, többnyire egy felíró táblával a kezükben, néha a felíró táblát lecserélik mikrofonra, s rengeteget egyeztetnek. Ők felelősek a tábor szakmai lebonyolításáért, ők azok, akik a leghosszabb időt töltik azzal, hogy a táborok megvalósuljanak. Nagyon köszönjük, hogy idén is elvállaltátok és beleteszitek a hatalmas munkát! Sok sikert, jó pillanatokat erre az évre Sándor Bányai, Anna Nyerges Izabella Demjén Nándor Takács !



Hatvan... (Miskolc... Tiszafüred)

 Szolomayer Timi posztja 2023 december 10-én

Hazafelé robogva s közben nézegteve ezeket a képeket van némi időm megélni azt, hogy milyen szerencsés az ember ha olyanokhoz tartozhat akikben az egymásért, önmagukért és a jövőért való tenni akarás találkozik. Ez működteti a Kalandok és Álmokat. De elme és szív nélkül csak hangzatos keret lenne. Igen Sándor Bányai ez a szív+elme te vagy. És nemcsak a képeken vagy ilyen nagycsapatos.😁😎 Köszönet érte, hogy a te szülinapodba csomagolva annyi jó találkozás született tegnap. S azon kívül is. ❤️



Nem szégyellitek magatokat?! (Tudom, nem.)

 Egy őrült országban, egy őrült társadalomban, őrületes értékválságban, őrült vezetők által hajtva az őrület felé... akkor most hajrá fradi? Nem szégyellitek magatokat, fiúk? Tudom, nem.


Juszt László, 2023. október 17-én írta:

Elzárja a Magyar Evangéliumi Testvérközösség intézményeiben a villanyt és a gázt az MVM, ha nem fizetik ki öt napon belül a 680 milliós tartozást. Nem lesz villany a kórházban, a hajléktalanszállókon, a hátrányos helyzetű gyerekek iskoláiban. Tudvalevő, hogy a MET-től Orbán és Iványi konfliktusa okán megvonták az egyházi státuszt, így nem kapja meg a támogatást, s az egy százalékokat sem.
Az MVM szétteszi a kezét: nem tud mit tenni.
Az MVM több, mint 400 milliárdot kap a rezsicsökkentés támogatására az államkasszából, az adónkból.
A Fradi közleménye szerint öt éves szponzoráció szerződést kötöttek az MVM-vel évi egy-egy milliárdos összegre. Ezen túl fizet az MVM 6,6 millió eurót - 2,5 milliárdot.
Az MVM Dome-nak 1,3 milliárdot fizet azért, hogy a stadion viseli a nevét.
Nincsen kérdésem… Csak szomorú vagyok.



Blogreklám

2023-as Face poszt... aktualizálva



A héten 15 16 éves lesz a blog, amit vezetek. Tizenöthat év alatt ez lesz a hatodik hetedik alkalom, hogy megnyitom a Tisztelt Nagyközönség előtt, ezúttal először több, mint 24 órára lehetővé téve, hogy bárki beleolvasson. 354 379 380 386 bejegyzés (ez még gyarapodhat addig...), a legutóbbi nyílt nap óta 18 14 15 21 új, csak hogy hűséges olvasóim is találjanak újat (noha az "új" bejegyzések idén nagyobbrészt korábbi Facebook-posztok reprint kiadásai). Lássátok és olvassátok, értsetek egyet, vagy vitatkozzatok velem, nézegessétek, vagy nyaraljatok és táborozzatok inkább. Vigyázat! Szókimondó tartalmak! Néha vidám, derűs, mosolygós, örömteli, néha komoly, szomorú, sajnálatos, dühítő vagy elkeserítő éppen. Mint a mindennapjaink. "Aki szórakozni akar, nézze a bohócokat a cirkuszban!"

Link, belépési kód, titkos jelszó, lakatkulcs és enigma algoritmus itt lesz posztolva augusztus 13-án, 00. 01-kor, valamivel több, mint 24 óra hosszat él majd.



2024. július 16., kedd

Zorán búcsúja Isitől




 SÁMUEL ELSŐ KÖNYVE

2. fejezet

Anna hálaéneke

1 Akkor így imádkozott Anna: Örömöt szerzett szívemnek az Úr, felemelte arcomat az Úr. Tudok már mit felelni ellenségeimnek, mert szabadításodnak örvendezhetek. Lk 1,46-55 

2 Nincs olyan szent, mint az Úr, rajtad kívül senki sincsen, nincs olyan kőszikla, mint a mi Istenünk. 2Sám 22,32; Zsolt 18,32 

3 Ne beszéljetek oly sokat büszkén, gőgösen, ne hagyja el szátokat kérkedés! Hiszen mindentudó Isten az Úr, és ő teszi mérlegre a tetteket. 

4 A hősök íja összetörik, de akik a földre rogytak, az erő övét kötik magukra. Ézs 40,30-31 

5 A jóllakottak elszegődnek a betevő falatért, de akik éheztek, folyton ünnepelnek. Hetet szül, aki meddő volt, és gyászol, akinek sok fia volt. 

6 Az Úr megöl és megelevenít, letaszít a sírba, és újra felhoz onnét. 5Móz 32,39 

7 Az Úr tesz szegénnyé és gazdaggá, megaláz és felmagasztal. Zsolt 75,8 

8 Fölemeli a porból a szűkölködőt, és kiemeli a szemétből a szegényt, az előkelők közé ülteti, és örökségül főhelyet ad neki. Mert az Úréi a föld oszlopai, rájuk helyezte a földkerekséget. Zsolt 113,7-8 

9 Híveinek lépteit ő vigyázza, de a bűnösök a sötétben vesznek el. Senkit sem tesz hőssé a maga ereje. Zsolt 33,16; 121,3.8; Zak 4,6 

10 Összetörnek, akik az Úrral perbe szállnak, mennydörög ellenük az égben. Megítéli az Úr az egész földet, de királyát megerősíti, felkentjének hatalmat ad. Lk 1,69

2024. március 2., szombat

mészölyorbán


 "Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen..." - mondta saját játékosáról Aranyszájú Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője, akit szintén nem az eszéért szerettünk, ha egyáltalán.

Az MLSZ 1+2 hónapra tiltotta el ezt a vadbarmot.

„Je suis Mészöly!”, ami annyit tesz: „Én vagyok Mészöly” - mondta erre Orbán Viktor europeer műveltségét fitogtatva, amilye van nekije ottan a Felcsútjában, nagyfokú. Már ha egyáltalán...



2024. február 23., péntek

Sebtiben...

 Sebtiben... Ferenczi-módra :-)


Az első gondolat, hogy a református egyházban nem tudott megvalósulni a rendszerváltozás. Az MSZMP öröksége, a békepapok és Népfront világa 89-ben nem múlt el nyom nélkül. A hagyományos reformátori örökség, amely egyfelől hangsúlyozta a hatalom kritikájaként megjelenő prófétai társadalmi felelősséget, másfelől a katolikus hierarchikus, centralizált struktúrákkal szemben a nemzeti érdekek mentén kibontakozó mellérendelt szervezeti formákat valósított meg (jegyezzük meg, ezek mind liberális értékek), a rendszerváltás után nagyon torz formációkban jelentek meg.

Elsőként a MIÉP csatlósai voltunk a neonáci, zsidózó szélsőjobbal a Kálvin téri templom politikai eseményein, egy csomó antiszemita vagy szalonzsidózó vezető egyháztaggal. Aztán jött Szabó István, aki egy amúgy zseniális 6 pontos püspöki programmal állt elő, amely radikálisan eltávolodott a pártpolitikától és a centralizált egyháztól. Ám már az első ciklusában sem volt képes ezt a programot végigvinni. Püspöksége alatt egy kivétellel tkp. az eredeti 6 programpontjának épp az ellenkezőjét valósította meg, annyi különbséggel, hogy a második ciklusában már nem volt tényleges programja. A második 2x6 év már önmaga paródiája volt szinte, hiszen amint ő lett a zsinat lelkészi elnöke, hirtelen nem esett s az 50-szeres lelkészi fizetéskülönbségekről, szemben a korábbi egyházi iskolákkal kapcsolatos meggyőződésével, hirtelen tömegével vettük át a Fidesz hatására az iskolákat, megjelentek a kormány marketingszövegei mint egyházi vélemény, a Fidesz kritizálhatatlan lett, a Fidesz számára kényelmetlen ügyekben (Kaleta, Borkai, korrupció stb.) maszatoltunk és hallgattunk, de beszálltunk minden vállalhatatlan marketingpolitikai ügybe (mesekönyv, választások stb.), és egytelen olyan társadalmi ügyben sem álltunk ki, amely ne harmonizált volna a kormány politikai marketingjével.

Balog Zoltán már mint politikai állást foglalta el a püspöki széket, és ez valójában – ha nem is így, de – kimondott tényként szerepelt az egyházi közbeszédben, amiért minden jogi és egyéb akadályt el kellett hárítani (ugyanis Balog nem lett volna választható). Ezért is furcsa a püspök hezitálása, hiszen a politikai állások mindig ilyenek: ha a miniszterelnök azt mondja menni kell, akkor egy politikai állást betöltő személynek menni kell, ott nincs szimpátia szavazás stb. (Ma Mo.on a Fidesz még a közigazgatási állásokkal is így tesz, ami azért nagyon gáz sztem, de ez más kérdés.)
Maga az ügy védhetetlen, és drámai.


Az egyháznak kellene annak a színtérnek lennie, amely kényesen ügyel arra, hogy valós társadalmi ügyeket képviseljen, amelyet az értékvilága egyértelműen keretez: az özvegyek, szegények és árvák ügyét kellene védenie. Igazából ma az intézményes egyház központi kérdése a fenntarthatóság, így az ún. missziója (ami szó szerint mindössze küldetést jelent) a számbeli, de leginkább már csak a statisztikai növekedést akarja elérni. Minden „misszió”, ami számbeli növekedést eredményez, és ez nemcsak ellentmond a Bibliának, de súlyos torzulást is okoz.

Viszont az intézményrendszer évtizedek óta fenntarthatatlan. Ez az oka a súlyos alkuknak. Az egyház hitéleti költségeinek fedezetének 70%-át egy régebbi adat alapján külső forrásból nyeri. Ez azt jelenti, hogyha a Fidesz kiszáll a bizniszből, az intézményrendszer másnap összeomlik.

A statisztikák alapján egy-egy vasárnap 15-25e ember megy el istentiszteletre, ami azt jelenti, hogy valójában a református egyháznak hazánkban nincs valós társadalmi bázisa, aminek a sok ok mellett az egyik legfontosabb oka az intézményes egyház politikai és pénzügyi hiteltelensége.
Így ma a püspöknek csak két választása van.

Egyfelől az, ha elhál pár éjszakát a politikával, ami az utolsó két elnökpüspök (Balog és Szabó) esetében azért izgalmas, mert mindketten elfogadhatatlan és a református értékekkel szembenállónak tartották a püspöki rendszert. Szabó egyenesen úgy lett püspök, hogy azt mondta, ő lesz az utolsó püspök… Valójában mindketten magukkal vitatkoznak, s a meghasonlottságuk ezért ennyi kivehető.

Másfelől, ha olyan radikális és értékközpontú reformokat vezetnek be, amelyek nagyon súlyos érdekkonfliktusokhoz vezet. De valójában senki sem mert nekilátni egyetlen valódi rendszerszintű változtatásnak sem.
A legújabb pedofilbotrány (amelynél amúgy sztem sokkal súlyosabb a Kaleta-ügy) épp azért ütött ekkorát, mert azt a református egyház csinálta a püspök állítása szerint, aki azzal védekezett, hogy az egyházi vezetők kérésének engedett – ami vagy igaz, vagy nem. A sztori akárhogy volt, ami történt, megengedhetetlen és elfogadhatatlan. És talán Balog nem okozott volna ilyen tragikus kárt az országnak és az egyháznak, ha azonnal feláll ő is.


De a sztori semmi olyat nem jelentett, amit eddig ne tudhatott volna mindenki. A lelkészek, presbiterek, egyháztagok zavarodottságának az oka mindössze annyi, hogy most ezzel megkerülhetetlenül szembe kell nézni, mert egy ügyetlen véletlen miatt ez politikai ügy lett.
Balog pedig – aki pontosan úgy működött a kommunikációs technikáit illetően, ahogy azt politikusként tanulta – úgy tűnik, nem látta át, hogy aki politikailag kegyvesztett lett, annak mennie kell a politikai állásából, és már nem nyúl alá senki.

Most úgy tűnik, próbál a dunamelléki püspök szerepébe kapaszkodni, de ez csak növeli a krízist, hiszen az ő személye már hitelképtelen, és a magas fizetést és további befolyást biztosító állás jelenleg csak tovább növeli az emberek amúgy is drámai eltávolodását.
Nos, sebtiben én ezt gondolom erről…



2024. február 21., szerda

Csak nehogy megbánd egyszer...

" Csak nehogy megbánd egyszer, hogy nem vitted el a Keletiig!" - akartam írni SAJÁT MAGAMNAK, de hát már ott, és akkor, azonnal megbántam, még a Népligetnél, csak a nagy fene dög kék teherautótól már nem tudtam sávot váltani. 

Sajnos.

Kár.

KÉSŐBB FOLYTATVA:

"Csak nehogy megbánd egyszer, hogy azonnal kikisértél... - FIAM!"


2024. január 20., szombat

A magyar ugaron

Ezt még idetenném, és szólok előre, ez nem egy mém, nem hírcsárda, nem kétfarkú kutyaposzt. Nem. Mondom lassan, tagoltan:



1., A Nemzetstratégiai Kutatóintézet...
2., rajzpályázatot ír ki...
3., óvodásoknak....
4., az egyik téma a magyar űrhajós a világűrben...
5., és ezt megosztja és hirdeti a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. 

Benne van ebben az egész magyar ugar, mindenestül. Nemzetstratégiástul. 

További viccelődésnek, humornak, iróniának itt nincs helye. Áll néma csend, csak a fájdalom, csak a döbbenet.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=828423955754409&set=pb.100057604353126.-2207520000

vagy 

https://nski.hu/palyazati-kiiras-2024.html?fbclid=IwAR0Dwzh1HmAaAw6H-4PoVUVZ3IlcX7qIe0q7C9iUsF7useFQuIzAmyZR_Ac