2024. szeptember 26., csütörtök

Kokó, a JQ!



Kokó, te sem érthetsz mindenhez. Ez nem baj. Ehhez pl. kifejezetten hülye vagy. Ez sem baj. De akkor minek ülsz ki? Pojácának? Azt hiszed, hiteles vagy ebben? De miért? Mert valaha jó bunyós voltál? Olyan hihetetlen magabiztossággal nyilatkozol mások életéről, mintha jogod is, közöd is lenne hozzá. De miért? Ki vagy te?

Magányosan, bőgve körbeállni a karácsonyfát

https://www.kolozsvaros.com/2024/09/26/maganyosan-bogve-korbeallni-a-karacsonyfat/?fbclid=IwY2xjawFiDq1leHRuA2FlbQIxMQABHZjudl-i9IwylCiEhTACnoRGaZsi-7tvAX8GCl4Ft8LR3InKrd4HqeUlgg_aem_vNrTdeKftx_1HQ3XZ4lg7w

A  XXI. Század Intézet által rendezett Az identitás, mint politikai fegyver címmel tartott konferencián sokat megtudhattunk férfiak és nők gondolkodásáról, szerepéről, de főként arról, miként vélekednek az állampárt hívei családról, párkapcsolatról és főként a nőkről. Egyébként sem mindig könnyű dolog nőnek lenni, főként egy hímsoviniszta, tálibok uralta világban nem az, de még civilizáltabb országokban is vannak korlátolt barmok. Ha azonban ezek a korlátolt barmok kerülnek hatalomra, akkor van csak igazán komoly gond.

A beszélgetés következő témája a fogamzásgátlás volt. A műsorvezető szerint sok nő templomként tekint a testére, melyet művelni akar, ezért gyereket nem akarnak, így bejön a képbe például a béranyaság is, a család pedig egy vásárolt lehetőséggé válik.

Kokó ehhez hozzáfűzte, bárcsak ezeknek a nőknek az anyja gondolkodott volna úgy, hogy a teste védelmében nem vállal gyereket. Az anyaság egy nemes küldetés és feladat, mondta, amire, ha kislánykorától látja a családban a gyerek, akkor természetesen vágyik.

Amikor eljut majd addig a döntésig, hogy anyaként akar-e élni, vagy egy szingliként, aki minden karácsonyt sírva tölt, mert nincs kivel kézen fogva énekelni, akkor érezze a felelősségét.

Hiszen egy családtól vonja meg magát csak azért, hogy a melle kemény maradjon. Egy idő után pedig úgyis elenged az a mell

– tette hozzá.

„Mi férfiak akkor is vonzónak tartjuk magunkat, ha lefelé nézve már nem látjuk a lábunkat. Ha a nők nekünk akarnak tetszeni, akkor nem feltölteniük kell a testrészeiket, hanem családot kell alapítani. A családban pedig az apa gondoskodik a családról, gyermeket nemz, az anya szüli a gyerekeket” – mondta Kokó. (Telex)

A helyzet nem egyszerűen csak súlyos, hanem kifejezetten kritikus. 

És elsősorban nem azért, mert a műsorvezető egészen vicces képzavarokkal dobálózik, amivel gondolkodóba ejti az embert a templomművelés fortélyairól, hanem azért, mert naponta kell szembesülnünk azzal, mennyire primitív társaság ücsörög a trón környékén. 

Az sajnos egyáltalán nem újdonság, hogy vénülő pasasok ítélkeznek mások, többnyire fiatal nők teste és élete felett, de az mg így is megrázó, hogy egy Kokó – vagy bárki más, aki történetesen pénisszel született – olyan hihetetlen magabiztossággal nyilatkozik mások életéről, mintha joga is, köze is lenne hozzá. Csupán a férfi jogán, a születés jogán. 

Az eszmefuttatása a kemény mellről és arról, hogy micsoda nyomorúságos élete van annak a nősténynek, aki nem szült, ezért kénytelen magányosan, bőgve körbeállni a karácsonyfát, egészen elképesztő. Közben valahogy eszébe nem jut a konzervkeresztényeknek ítéletet hirdetni – mármint nem most, kimondottan ezen a konferencián, hanem máskor sem, soha sem – azok felett a férfiak felett, akik gátlástalanul beszólogatnak magányos nőknek, akik utánuk ordítanak az utcán, akik elemzik nyilvánosan a nők külső adottságait, akik feljogosítva érzik magukat arra, hogy fogdossanak, netán meg is erőszakoljanak egy nőt, ha úgy hozza úri kedvük. Nem beszélnek azokról a férfiakról sem, akik verik, terrorizálják a párjukat, akik rettegésben tartják a feleségüket, de akár még eddig sem kell elmenni. Hiszen sokkal több olyan pasas van, aki hazamegy, lerúgja a cipőt, elterül a kanapén és elvárja, hogy az asszonyállat elé rakja az ételt, előtte persze vásároljon be, főzzön, mossa ki a retkes gatyáját, takarítsa ki a lakást, gondozza a beteget a családban, nevelje a gyerekeket. Miközben az a nő éppen úgy dolgozik és pénzt keres, mint a teremtés koronája. 

Az ilyen Kokó-féle beszólások ezt az ócska mentalitást erősítik, erről hitetik el, hogy ez így rendben van. Azt mondja – még akkor is, ha adott esetben maga sem tud róla, hogy mit művel -, hogy nem az ember érdemel tiszteletet pusztán embersége okán, hanem a férfi születése jogán – hiszen azokról a férfiakról sem beszélünk soha, akik gyermektelenek, mégpedig saját döntésük okán gyermektelenek -, a nő pedig akkor, ha jó feleség és anya. Lassan olyan lesz ez az ország, mint valami hegyi törzs, ahol a nő értékét abban szabják meg, hogy hány kecskét adnak érte. 

Elgondolkodott már valaki a konzervkeresztény körökben, hogy miért jó az nekünk, ha visszafelé megyünk az időben? 


Képünkön: Kokó NagyFeróval egy szinten... Hát jó ez Neked? 

Nincsenek megjegyzések: