2012. június 14., csütörtök

Kedves RaBanya, Kedves Barátaim, Ismerőseim, Olvasóim!

Szombaton, június 16.án este hétkor búcsúkoncerttel zárjuk a Fonóházban az év elején indult Hobo klub első szezonját. Szeptembertől folytatjuk tovább.

Nagy örömet szerzett a Fonó bandánk és az én egyéb ötleteim befogadásával. Az eddig lejátszott 4 este számomra a néhai Lágymányosi Klub hangulatát idézte. Összesen 101 dalt játszottunk ezeken az estéken, kemény műhelymunka előzte meg a fellépéseket.

Befejeztem a "Dal a két sebzett hattyúról" munkacímű  színdarabot, mely Vlagyimir Viszockij és Marina Vlady szerelméről és a énekes - színész - költő haláláról szól. Ezt október végén szeretnénk bemutatni a debreceni Csokonai Színház stúdiójában, Szűcs Nellivel a főszerepben. Vidnyánszky Attila rendezi, a másik szereplő én leszek.

Póka Egonnal - mint sokan mát tudják - újra együtt játszunk és együtt kezdjük el a színházi zene felvételeit a jövő héten, ami azt is jelenti, hogy a Fonó kiadásában lemezen is megjelenik az anyag, magyarul, 8 új Viszockij dallal és néhány ki nem adott régebbivel.

Sebők Jánossal befejezéséhez közeledik egy  párbeszédes könyv, ami 1945-től mostanáig tárgyalja a történteket. Év végére tervezik a kiadását. 

Sok dalszöveget megírtam a "Reqiuem a bluesért" című ősszefüggő zenei előadáshoz, mely majdnem 20 év után első közös munkánk lesz Egonnal. Igazából a zenék elkészülte után alakul ki a végleges döntés, vagyis milyen formában mutatjuk be és miképpen publikáljuk.


Még a  következő színházi évadban, február környékén kerülhet színpadra az "Utcazenész" zenés monodráma, amely a magyar rockzene 50 évét és sorsát követi. Lehet, hogy ezt is a Fonóban játszom, ahol talán sikerül egy "pódiumszínházat" létrehozni, miután a Budapesti Kamaraszínházat bezárták.

A Hobo és Bandája zenekar nem sírig tartóan változatlan felállású csapat, így ne lepődjenek meg, ha nemsokára meglátnak közöttünk egy tangóharmonikást, aki kétszer akkora, mint én, vagy énekesnőt, esetleg kőfaragókat és ballettáncosokat is.

Előkészületben van "H.Ö.M." munkacím alatt - a "L.Ö.M.", vagyis Lenin Összes Művei után szabadon - egy gyűjteményes kiadvány, amely az érzékeny szerző zsengéit (Szelep vagyok az ország fenekén...), plágiumait ("Mi a szaracénok serege vagyunk...), mániáit (MInt gímszarvas, kit s...be lőtt az ármány...) és minden fellelhető agyszüleményét (Jujj, mit csinálsz! Bejönnek...) közli. (Cenzúra és öncenzúra nélkül.)

Már nem buzdítom Önöket, hogy gyűjtsék a pénzt és költsék rám, amit én majd a Kanári szigeteken költök el. Inkább azt kérem, hogy őrizzék meg érdeklődésüket a zene, a költészet, a színház iránt  
Szeretetüket, jóindulatukat és nyitottságukat ne rejtsék el, hanem mutassák ki egymás és mindenki felé, így talán megfordulnak a dolgok, legalábbis közvetlen környezetükben. Ennél többet ma nem nagyon tehetünk. 
  
Várom Önöket midig és mindenhol.

Hobo






Piliscsaba, 2012. június 12.

Nincsenek megjegyzések: