· A Pataki-tálat beáztatom, esővíz-gyűjtő hordóba, gyerekkádba, úszómedencébe, jakuzziba… ami van. Nekünk a kutyafürdető kád vált be leginkább…, idén egy szép, XIII. századi keresztelőmedencét használtunk erre;
·
A húst nagyobb darabokra vágom, ettől ugyan
elveszíti klasszikus formáját, de reményeim szerint jobban átsül, és jobban
átveszi az ízeket;
· A tál
oldalát érdemes mindig egy kis zsiradékkal bekenni, ezt most egy darabka zsíros
bőr segítségével oldottam meg;
·
Öntök alá bort (1,5 decit alá, 2 decit szájon át
közvetlenül gyomorba);
·
Beleteszem a hagymákat (8-10 kis fej hagymát,
egy fej fokhagymát) egészben, közé a levágott bőrdarabokat (az se vesszen
kárba), rá a húst;
·
Megszórom majoránnával, rozmaringgal,
kakukkfűvel;
·
A tálat lefedem, hideg sütőbe teszem, fokozatos
melegítéssel elérve a 180 Celsius-fokot, süssük 50 percen át;
·
Kinyitom, beleteszek két négyfelé vágott almát, két
darab kockára vágott birsalmát, az összes otthonlévő aszaltszilvát és egy csomó
FÜGÉT (igen!);
·
Még 50 percet sütöm;
·
Tálalás;
·
Jól csúszik mellé egy pohár száraz egri hárslevelű,
még szerencse, hogy Szilvásváradról hazafelé hoztam…;
·
A zsír pedig majd kenyérre kenve következik.





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése