2009. február 3., kedd

Az emberi jóságról

Kedves Barataim!

Irtam egy szosszenetet a mai esti kalandomrol. Remelem, ti is elvezitek majd ugy, mint en.

Jo mulatast hozza! Puszi,
Grubi
________________________________________________

2009. február 2. 19 óra 41 perc

Most felhívott a Bányai. Keresett engem nála egy villamosvezető a 47-es villamosról. Egy kis táskában megtalálta a tesztlapjaimat.
?????
Bányai sem érti a dolgot, de megadja a nevet és telefonszámot. 20.15-kor lesz a Deák téri végállomáson.

Felhívom a számot. A villamosvezető nagyon kedves és roppantul örül a telefonomnak. Nála van a táskám, tesztlapok és más papírok vannak benne. Akkor 20.15-re ott leszek a Deák téren. Inkább 20.06-ra legyek ott, 20.15 már az indulás ideje.


Az első telefonhívás után 29 perccel később a Deák téren átveszem a piros sálas villamosvezetőtől („mert piros sálat nem sok villamosvezető visel”) a szakadt ajándékos zacskót. A papírok szét voltak szóródva a táska körül. Köszönöm, de nagyon. Ő azonban már egy másik lánynak segít, akinek elnyelte 300 forintját a jegyautomata. (És nem igazán a pénz a lényeg, hanem jegy kell, mert utazni szeretne.)

Épp csak belenézek a táskába, amikor a villamos tovább indul. Az élet is megy tovább.

A táska tartalma: első osztályos gyakorlatok az „ő” betű és a szótagolás gyakorlására 6 példányban fénymásolva, egy mandarin, pár mogyoró, egy blokk, egy cédula az APEH telefonszámaival. És a Kalandok és álmok (Bányai telefonszáma) és a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány (az én nevem) szórólapjai.

A történetnek még nincs vége. Én megpróbálom a táskát visszajuttatni a tulajdonosának.


Gruber Andrea
Pressley Ridge
Közép- és Kelet-európai Regionális Igazgató

Nincsenek megjegyzések: