2009. február 26., csütörtök

maradnak Álmok...

A Maros-megyei RMPSZ (Romániai Magyar Pedagógus Szövetség) elnökségi tagjától és az SZMPSZ (Szlovákiai Magyar Pedagógus Szövetség) elnökétől kapott információk alapján eldőlt, hogy „A tökfejfaragástól a kötélpályáig… – avagy magatartási és beilleszkedési zavarokkal küzdő gyerekek egyéni és csoportos fejlesztése élménypedagógiai foglalkozásokon keresztül” című képzésünk és ezzel együtt Szakmai Műhelyünk 2008, 2007, és 2006 után immáron negyedszer dicsekedhet azzal, hogy az előző évi jelentkezők nagy száma alapján ismét nem került be a támogatott képzések közé.

Köszönjük Pék László Úrnak, az SZMPSZ (Szlovákiai Magyar Pedagógus Szövetség) elnökének, Nagy Margitnak, a VMPSZ (Vajdasági Magyar Pedagógusok Szövetsége) elnökének, Czékus Géza Úrnak az Újvidéki Magyar egyetem pro-dékánjának személyes, írásos és telefonos támogatását, és azokét is, akik – akár anélkül is, hogy erről nekünk visszajelzést küldtek volna – a maguk kapcsolatait és lehetőségeit kihasználva helyi vagy regionális szinten közbenjártak ügyünkben! Sajnáljuk, hogy ez ezúttal is kevés volt.

Király Annamária, az OKM (Oktatási és Kulturális Minisztérium) Határontúli Magyarok Főosztálya vezetője támogatása szerint nem ér minket hátrány, mert mi minden évben úgyis olyan jól, sőt túl jól megszervezzük, illetve a mi képzésünket amúgy is nagyon jól ismerik a határon túl. Igen, ezt mondta.

Várjuk az OKM felhívásának megjelenését a támogatott képzések mellett igénybe vehető akkreditált képzésekről (a mi képzésünk ugyanis akkreditált, amely akkreditációt pl. Romániában már részlegesen elfogadnak az ottani pedagógus-továbbképzés pontgyűjtő rendszerében…), hogy kapcsolatainkat kihasználva ebben az évben is mozgósítsuk a képzésünk iránt érdeklődő jelentkezőket. 2008-ban 154 főt sikerült… ebből húsz fő részvételére kaptunk támogatást (a támogatott képzések között tavaly volt olyan, amelyik nem tudta kitölteni a 30 fős keretet, és a meglévő nyolc jelentkezővel nem került megrendezésre…).

Kérem további támogatásotokat! További aktuális programjaink (szakmai nap, élménypedagógia képzés, kisgyerekkori fejlesztés...) megtekinthetőek megújult honlapunkon http://www.kalandokesalmok.hu/.

Szépen leírtam? Nem volt könnyű.














Nincsenek megjegyzések: