2020. március 30., hétfő

Ország a pácban

Not in my name! 
Hozzászólások

Szederbor II. ( In Lovely Memoriam 2009. január...)


Még sose volt ilyen, megismétlek egy korábbi bejegyzést:

2009. január 3., szombat

Szederbor

Ha arra a bizonyos lakaltlan szigetre egyetlen könyvet vihetnénk...

Akkor a Mester és Margarita és a Száz év magány közé ezt rejteném...

" 73-as meleg szederborral ittak áldomást az álmaikra."
"Ha elég messzire utazol, mondogatta mindig Joe, felfüggesztesz majd minden szabályt!"
" A Különlegességek a vonat ritmusára dülöngéltek és kotyogtak, múlt nyarak seprője bíbor iszapként kavarodott fel."
" A törzsfőnök, Mungawomba főnöknek hítták, visszaadta az egészet, oszt asszonta: Tartsd meg a gyöngyeidet, haver, aztat viszont nagyon megköszönném, ha megjavítanád a kenyérpiritómat"
"A magok értelmetlenül peregtek az ujjai között. Dühödt, magányos nevetés könnyei csorogtak az arcán. Felszakította a zacskót, és a nyirkos téli szél felkapta a magokat. Aztán a széttépett boritékot is utánuk hajította. Keserű ujjongás fogta el."
"Inkább magához vonta, érezte haja érintését az arcán, ajkát az övén, karjába simult készségesen a lágy asszonyi test, Marise lehelete az arcát érte. Marise csókja pontosan olyan volt, amilyennek képzelte: málna és füstör rózsa illatú. Jay bevetetlen ágyán szeretkeztek, a félig csukott zsalugáteren át kíváncsian benézett a kecske, és mézes-aranyos fény vetült kaleidoszkópszerűen a mattkék falakra."
Ma reggel (a vírus-diktatúra kihírdetésének napján...) hazavittem Zoránt, és ránéztünk a Kétújfalu pincéjében lévő borokra.

  1. Egy párat már megittak valamelyik bulin... :-)
  2. Egy párat nem mertek, mert jól néztek ki :-) :-) 20 éves vörösborok
  3. A tokajikat hazahoztam, a többsége tarcali gyógyszerízű Aszu, Kovács pincészet
  4. A szederbort megitták.
Még kb. egy deci barackpálinka maradt.

és egy üveg.

Aztán eltűnt, elmúlt, elfogyott, elillant, elpárorolgott, megitták...

De legalább ízlett Nekik! :-) és hát ez is valami, ennek is lehet örülni.

2020. március 29., vasárnap

Új kórházak Magyarországnak


Erika Szabó


István Sárközi Ez egy jó nagy baromság! 😠😠😠
1
  • Erika Szabó István Sárközi sajnos sokkal több beteg ember van, mint foci rajongó. Ha legalább ugyanennyit költöttek volna kórházakra akkor már egész jó arány lenne.
    3
  • Sándor Bányai igen, az! Szerintem is! Jobb lett volna a mezőkövesdi oktatási centrumra költeni, a Groupama Oktatási Centrumra, a felcsúti Puskás Iskolára, meg a kisvárdaira... stb.!
    1
  • István Sárközi 2020-ban ezen lovagolni kb. olyan mint Soros vagy Gurcsány.Az oktatásra egészségügyre meg nem áldoznak már jó pár éve eleget.Nem a stadionok miatt.Nem akarnak!De például az Opera+Erkel színház 120 milliárdja nem érdekel?A listán említett Bozsik Stadion hamarosan elkészül.Az előző stadion 80 éves volt.8400 férőhelyes lesz és úgy 8-9 milliárd lesz.Ez egy hibás adat illene utána nézni ha már valaki politikusként posztol.
  • Sándor Bányai István Sárközi, látod, ezért rossz ez a karantén, mert mindenre jut időnk válaszolni :-)

    Szerintem MEZŐKÖVESDEN felépíteni egy 5.000 személyes stadiont, baromság. És egy kisebbet is. És egy 8.000 személyes Kispestet is, ha csak nem rendezik az egész Nemzeti Bénaság összes meccsét egyidőben egy helyen, mert kb. összesen van 7463 néző a 8 meccsen. (Nem pontos adat, költői túlzás, de nem túl távoli a valóságtól...)

    Opera és Erkel 120 miliárdja érdekel, szerintem helyes,

    Groupama és a felcsúti tanyaközpont fejlesztésre 1 árva fillért sem szabad adni - és így, ebben a formában a fociakadémiák is teljes tévutat jelentettek, egy árva valamirevaló középharmadosztályú balbekk se jött ki a cső végén. Ennél a Malév többet tudott 1975-ben. (Újabb indulattól fűtött költői túlzás... ).

    A post mondanivalójának megítéléséhez aligha számít a kispest stadion + 400 széke... mondjuk az, hogy még 2,5 Milliárddal drágább... na, az már nagyobb baj.

    És igazad van, egy tőről fakad a sorosozás-gyurcsányozással... egy csődbe jutott focista-karrier pszichológiai lenyomata.

    Az meg külön balszerencsénk, hogy a Beteg katona is volt... :-(

    Neked viszont jó egészséget, ölellek!
    2

2020. március 25., szerda

Kákán a csomó

Kalocsai Pálné Katalin
16 órája
Kuncze Gábor
17 órája
A miniszterelnök a repülőtéren fogadta az érkező Maszkokat és Védőruhákat. Rövid beszédet is mondott:
„Tisztelt Maszkok és Kedves Védőruhák!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm önöket hazánkban. Már vártul önöket. Én például már egy hete mondom mindenhol, hogy itt vannak, sőt már ki is osztottuk önöket. Ezt egyébként holnapra szintén megígértem. Még jó, hogy a választóim egy napra sem tudnak vagy inkább nem akarnak visszaemlékezni! Az ellenzék szerint persze jelenleg több itthon a kipcsak, mint a Maszk, de mint tudjuk, ők felelőtlenek és a vírusoknak drukkolnak. A Maszkok hivatalos programjai holnap kezdődnek, a Védőruháknak külön programokat szerveztünk.
Érezzék magukat jól nálunk, én is jól vagyok!”

Erika Szné R Kákán is csomó.... :D
1
  • Sándor Bányai aha... a mentősök maszkot keresnek Facebookon. Szerinted rémhírterjesztők? A polgármesterek maguk rendelnek... szerinted csak azért, mert ellenzékiek? A nővérek maguk varrnak. Szerinted azért, mert nem tetszik nekik ami van? A háziorvosk keveslik. Szerinted azért mert a gyógyszerlobby fizetett zsoldosai? Szerinted szemére vetni orbánnak, hogy naponta hazudik a védőfelszerelések elégséges számáról, az kákán csomó? :-o Szerinted pont elég amennyi van?
    2
  • Erika Szné R Kedves Sanyi!!! Ez a kép nem erről szól!
    1
  • Sándor Bányai Erika Szné R és a szöveg?
  • Erika Szné R Kuncze Gáboréra gondolsz vagy a képen lévő szövegre? Mindegy is. Tartom a véleményem: kákán is csomó. Mikor végre itt van egy szállítmány, azt is ekézni kell. Szerintem ez a kákán is csomókeresés.