2012. december 24., hétfő

Karácsonyi Blog / II.


Karácsonyi blog / 4. Steelers a spájzban. Persze, egy negatívban záruló szezon nem azon a három percen múlik... de talán mégis. Persze, nem csupán a balszerencse, a véletlenek gonosz összjátéka, a rossz idő, a csúszós fű, az elfuserált játékhívás, a kipördülő labda, a sérülések, és a szerencsétlenül alakuló erdmények... de talán mégis. Az utolsó három perc alakulhatott volna másképp is... :-( De hát... nem alakult. Így aztán a Ravens és a Bengals a rájátszásban... (megérdemeltem...) mi pedig befejezvén a szezont a kamrában... (szintén megérdemelten, amúgy....). Ott pihenünk augusztusig... hogy aztán meghódítsuk a következő szezont, veretlenül nyerjünk Superbowl-t, és Londonban Európának - és Sanyinak... - is megmutassuk!



Karácsonyi Blog / 5. Forraltbor. Az elv nagyon egyszerű volt... a végeredmény mégis sokkoló - ajánlom mindenkinek! Szóval: forraltbor-fűszer híján megszületett a döntés: a tegnap esti adagba beleteszek MINDENT, ami forraltbor témakörben itthon van, és fel van nyitva... Így került bele mindaz, ami máskor is... cukor, vaniliáscukor, egész fahéj, reszelt citromhéj... ez még nem is lett volna baj. Balszerencsémre nyitva volt egy Kotányi-féle mézessütemény fűszerkeverék is... Na azt nem kellett volna... :-) A végeredmény: kétszeri szűrés után egy gyömbérszagú, gyömbérízű, rohadt csípős sűrű sötét bájital, ami állagában a híg sarat, ízében viszont a gyömbéres körömlakklemosóban oldott bogyiszlói erőspaprikát idézi. Kiönteni nem mertük (Paksig kidöglenek a halak...), elásni nem hagyta magát... úgyhogy ha van kedved, szeretettel várunk egy kis kóstolóra... csak be kell bújni érte a mikrosütőbe, mert mi nem merjük kinyitni az ajtót - hátha megint támad... (képünk természetesen illusztráció...)



Karácsonyi Blog / 6. Töltött káposzta. A töltött káposzta viszont jól sikerült! 60 dkg. darálthús, 16 dkg. füstölt szalonna a töltelékbe egészen apróra vágva, 35 dkg. füstölt csontos oldalas, 18 dkg. füstölt kolbász, enyhén csípős Zoránnal előkóstoltatva még a piacon, 36 dkg. füstöltcsülök, 11.1 dkg. rizs, 4 paradicsom negyedekbe vágva, sűrű paradicsomlé, Korondi cserépedény, 4 óra a sütőben, közben persze kifut és a kifutó zsíros lé szokás szerint ráég az alátéttepsire... Finom lett.

Nincsenek megjegyzések: