2013. október 12., szombat

Az elmúúútnyócegy... - avagy Orbán Mexicoja

Eeeej, ha egyszer az a stadionépítési program beérik! Lesz itt olyan foci, de olyan! De addig: Jöjjön vissza Verebes... Ő héttel megúszta! Újabb CSODA A MAGYAR LABDARÚGÁSBAN, sosem látott rekorddöntés!!!

 - Stílszerűen, 8 képpel...
a labdarúgó-válogatott történelmi veresége… Legszívesebben elbújnék és egy nagyot sírnék – Dzsudzsák… Korcsmár Zsoltot megviselte Egervári döntése… Ez a meccs túl nagy hatással van ránk – Hajnal Tamás


Egervári Sándor lemondott, de ez nem oldja meg azt a felfogást, ami megteremtette a "szerethető válogatottat" vagy, ami egy nem létező bajnokság nem létező nézőinek stadionokat építene iszonyatosan sok pénzből csak azért, mert szeretjük a focit. Ugyanis ebből nem lesz magyar foci.
 
Az elmúlt 2 évben megpróbálták felépíteni annak az ideáját, hogy szükség van Magyarországon iszonyatosan sok stadionra, és a profi foci támogatására. A "szerethető válogatott" a mai 8:1-es vereség után fogalommá fog válni. A kommentátorok, a megmondó emberek megpróbálták nekünk szokás szerint elmagyarázni, hogy van esély, és csak egy karnyújtásnyira van. Mint 1986 óta mindig. És ez most politikai szándékkal is párosult: el kellet magyarázni miért költünk ilyen kurva sok pénzt a nézőkkel nem rendelkező profi labdarúgásra. Ez az illúzió omlott ma össze.


Magyarországon gyakorlatilag semmi szükség nincsen a debrecenin kívül új stadionokra, nincs szükség arra, hogy a társasági adókedvezményből származó pénzek a felcsúti Puskás Akadémia számláján landoljanak, feltehetően egyéb szolgáltatásokért cserébe. Egyáltalán mi a bús bánatnak kell stadion Felcsútra?


Lehetne sorolni, hogy azt a több mint száz milliárdot mire lehet elkölteni a szegénység felszámolásától a munkahelyteremtésen át a lerohadó kórházakig. De a mai vereség és a magyar klubcsapatok idei 0 teljesítménye (egyetlen klubcsapat se élte túl az európai küzdelmek harmadik körét) azt is megmutatja, hogy a fociban se stadionra és a topligákra kéne költeni.


A focizás például ma úri huncutság, gyakorlatilag nem maradt Budapesten nem fizetős pálya, és a vidéki helyzetről ne is beszéljünk. Ahelyett, hogy Mezőkövesd arra költ, hogy több százmillióból stadiont fejlesszen, mi lenne ha grundokat építene a környező településeken? Odaraknának két kaput. meg adnának labdát. Mi lenne, ha ennek az infrastruktúráját teremtenénk meg? Ma Magyarország minden környező országhoz képest kevesebb igazolt focista van. A gyerekek nem rugdalják a labdát a téren. Mert nincs tér és nincs labda.


Magyarországon nem a profi sportba kéne ölni milliárdokat, miközben a sportolás úri huncutsággá válik, hanem biztosítani minél több gyerek számára, hogy iskola után sportolni tudjanak. Gondoljunk például pingpong dokira. Százszor többet használna a tömegsport támogatása az országnak, mint nevesincs néző nélküli kluboknak stadiont építeni csak azért, mert Orbán Viktor erre a tripre fleshelt rá.



És íme, a 24 legjobb komment:
  1. 1.     „Ez valójában egy unortodox 7:2"
  2. 2.     „Több mint 130 milliárdot fordít a kormány saját forrásból 2014-ben nagyberuházásokra. Az összeg 40 százaléka stadionfejlesztésre megy el Akárhogy veritek az asztalt, stadionok KELLENEK. Mer' a magyar foci világszínvonalú. Mint ahogyan a tokaji bor is világhírű. Legalábbis az ország határain belül. Azon túl meg nincs is semmi, csak a rothadó kapitalizmus.”
  3. 3.     „Mi, a világ ellen. Ez a lényeg. Pont ezt akartam mondani. Minimum másfél gól volt. A nyolc gól meg EU-s ármány.”
  4. 4.     „Elcsalták a hollandok....követeljük az újraszámolást...illegitim!!! :-))))
  5. 5.     „azért azt ismerd el, hogy sehol máshol nem tudnál kínodban ennyit röhögni. :)
  6. 6.     „A 8-1-ből levezeted 48-at, 56-ot, trianont, balatont...
  7. 7.     „Amíg a fiatalokat 30 évvel ezelőtti futballra tanítják az akadémiákon, nincs esélyünk. Ugyanennyiből már rendes képzést is kaphatnának, nem csak méregdrága napközistáborok lennének.
  8. 8.     „ezzel a nyolceggyel már megint bebizonyosodott (pl stadionépítés, társai), hogy mi megyünk szemben az autópályán a haladási iránnyal, és nem az összes többi”
  9. 9.     „Narancsos forradalom volt a pályán!
  10. 10.  „Unortodox foci....”
  11. 11.  „Bosznia-Hercegovina és Izland is a kijutás küszöbén....ez azért elárul sokat az aranylábú fiúk teljesítményéről...
  12. 12.  „Szomorú dolog az, hogy egy focimániás valaki megvezet egy országot. És a felső ezer (?), ötszáz (?) hatalma birtokában még rájátszik. Szomorú. Miféle dolog játszani az ország, a nép pénzével? Csakhogy vigyoroghassanak a VIP páholyban? Miféle dolog ez?
  13. 13.  „Ilyenkor ezek az aranylabu sracok mit csinalnak? Hazamennek az R8cal megdugjak a szabasminta-tolvaj celeb csajukat es alszanak mint aki jolvegezte? Havi 10millios fizetesert ennyire kell tudni focizni?”
  14. 14.  „Talán még nem késünk a mi Nagymagyországi, Nagynemzeti válaszunkkal: BÉKEMENETET A HOLLANDOK ELLEN! Nem leszünk Kitömött Fasírt! El a kezekkel a Sólyomtól és a Magyar Focitól!
  15. 15.  „És halkan megkérdem: ezek a hollandok véletlenül nem zsidók? Vagy libsik? Vagy komcsik? Esetleg zöldek? Meg ellenforradalmárok? Meg Nemis Rezsi Csökkentők? Nem tudja valaki, hogy a Soros pénzeli-e a hollandokat?”
  16. 16.  „Magyarország tényleg jobbat érdemel”
  17. 17.  „Viktor igazán elmehetne már az anyjába az egész profifocis lázálmával. egy ember nincs az egész kurva fideszben, aki ezt megmondaná neki?
  18. 18.  „8:1, erre lehet építkezni az új kormánynak! Stadion stadion hátán, mikor nincs orvos, gyógyszer, rendőr, közbiztonság, béke, nyugalom..szeretet...!”
  19. 19.  „OVi focipolitikája megbukott. Rajta röhög az EGÉSZ ország.
  20. 20.  „Tízezredik világröheje és világszégyene bukás, ami miatt tízezredszer is le kellene mondania hazaáruló országromboló nemzetpusztító viktátorunknak, ha korrekt ember- , sőt ha egyáltalán ember lenne...de mivel egyik sem, hát most a tízezredik lehetőségnél is nyilvánvalóan: NEM FOG... hajrá Orbanisztán hajrá Abszurdisztán!”
  21. 21.  „Nem csak a debrecenire, hanem egy új nemzeti stadionra is szükség van, mert a mostani lassan összedől. – Hát akkor dőljön össze, baszod!”
  22. 22.  „A 8:1-ből ne vonjunk le elhamarkodott következtetéseket! Szerintem közelebb álltunk a győzelemhez, az x igazságosabb lett volna”
  23. 23.  „Győzni mentek a focistáink, lett is unortodox győzelem :) Ennyi köze van a dumának és a valóságnak egymáshoz és ez sajnos a fidesz összes megszólalására igaz, a "Magyarország jobban teljesít"-től kezdve a "megnyertük az államadósság elleni harcot"-ig :)”
  24. 24.  „Szerintem menjunk tuntetni a holland kovetseg ele! A 8:1 mongggyon le!!!!



Végül Szalai Ádám mindent elmondott és kimondott itt:
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/szalai-kiboritotta-a-bilit-a-teljes-sajtotajekoztatoja-vagatlanul-2287613

Ritka őszintés és intelligensen!

Ideje volt!




Ön kit választana a magyar válogatott szövetségi kapitányának?


Teljesen mindegy!

(1373)
Verebes József
1 - én
Paulo Sousa

(1015)
Bölöni László

(402)
Más külföldi edző

(274)
Nyilasi Tibor

(249)
Ricardo Moniz

(211)
Henk ten Cate

(183)
Tomiszlav Szivics

(179)
Lothar Matthäus

(173)
Détári Lajos

(172)
Mészöly Géza

(165)
László Csaba

(135)
Horváth Ferenc

(113)
Várhidi Péter

(110)
Mezey György

(81)
Pintér Attila

(72)
Egy hazai és egy külföldi szakember együtt irányítson

(57)
Más hazai edző

(41)

Nincsenek megjegyzések: