2008. november 17., hétfő

Sok dolgom van... (narancsos kacsa Bacher Iván-módra)

Következik egy 8 napos ámokfutás...

Zsuzsi munkaátadása-Radnóti zárás-Bátortábor-TK kassai tamással-TK I. évesek pilot-Szhely háromnapos képzés-megbeszélésTamással (Holdfényliget) -SavariaTISZK előkészítése-Homi születésnapja (túl a 300. e-mailen...)-100 játék (Túl 60 jelentkezőn)-TK túra és annak feldolgozása - és közben ezer más, MindenGYerek, Neveléstudományi Konferencia lecsengetése-és minden, minden, minden...

úgyhogy hat év után rendberaktuk a telefonkártyáimat...

Narancsos kacsát sütöttem egész vasárnapra virradó éjjel...

Megnéztem a Steelers győzelmét a Chargers ellen.

Mindegyiket megérte!

konyhakész kacsa (2-3 kg)só
majoránna
0,5 kg alma
5 dkg mazsola
narancsgerezdek
1 evőkanál morzsolt majoránna
2 nagy fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1-2 dl testes vörösbor
2 babérlevél

Leírás
A kacsát alaposan megmossuk, kívül-belül megsózzuk, és belül még majoránnával és őrölt borssal is megszórjuk. A narancs fehér héját lebontjuk, eldobjuk, az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd összekeverjük a megmosott mazsolával, aszaltszilvával, narancsdarabokkal, hagymával és fokhagymával. Rátesszük a kacsára, a római tálba, sütjük, szükség szerint kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és kb. x perc alatt puhára pároljuk. Ezután fedetlenül, saját levével locsolgatva pirosra sütjük, A pecsenyeléről a tetején lévő zsírt evőkanállal leszedjük (ezt majd hidegen kenyérre kenhetjük).


Végül is körte is volt a konyhapulton…

A káposztát pedig a kacsa zsírjában sütöttem ki…

Nincsenek megjegyzések: