2008. augusztus 16., szombat

Olimpia - szombat

A pólósok hidegleléses győzelme Ausztrália ellen...



NEMZETI SPORT: " A folytatás azonban nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Kemény Dénes tanítványai sokat hibáztak, és a holland játékvezetők által is támogatott ausztrálok 11–6-ról 11–9-re zárkóztak fel.Az utolsó negyed elején Biros Péter büntetőből növelte az előnyünket, de Sam McGregor gyorsan válaszolni tudott, sőt Anthony Martin találata után egy gólra feljöttek az ausztrálok. Ezután Kiss Gergely talált a hálóba, majd kiharcolt egy büntetőt, amelyet viszont Kásás Tamás kihagyott, mi több, ezt megelőzően Kásás hibájából (a Szécsiről kipattanó labdát odaütötte Rhys Howden elé) egy gólt is kaptunk, így másfél perccel a meccs vége előtt csak 13–12-re vezettünk.Az utolsó pillanatban még lőttek egy kapufát az ausztrálok, de végül Szécsi megfogta a labdát, az eredmény pedig már nem változott."



Mohamed Aida felejthetetlen meccse - és a kudarc emelt fejjel



NEMZETI SPORT: "Pláne úgy, hogy Knapek Edina utolsó pástra lépésekor még távolabb kerültünk a döntőbe jutástól, miután Emily Cross 7–1-re felülmúlta a magyar hölgyet. Tényleg csodára lett volna szükségünk!És bár a csodák ilyenkor általában elmaradnak, ezúttal Mohamed Aida mindent megtett azért, hogy ez ne történjen így: az utolsó csörtében fantasztikusan vívva egyetlen tusra csökkentette a már tizenháromra nőtt amerikai előnyt – nincsenek szavak arra, amit a magyar hölgy bemutatott.13 másodperc volt hátra az elődöntőből, és csupán egy aprócska tussal vezettek az amerikaiak: a fák azonban nem nőnek az égig, és végül 35–33-ra vereséget szenvedtünk. Mohamed Aida csodálatosan vívott ugyan, de az utolsó csörtében nem tudta jóvátenni, amit a korábbi asszókban ő és a lányok elrontottak"

"Csoda vagy nem csoda, kevés volt - reagált Mohamed az MTI-nek arra az újságírói elismerésre, hogy csodaszámba menő vívással szinte megfordította a mérkőzést. - Nem szabadott volna ilyen hátrányba kerülnünk, márpedig ebben nekem is benne volt a részem. Ilyen, szinte kilátástalan helyzetben az ember mindent egy lapra tesz fel, megy előre, hogy minél többet szúrjon. Nem féltünk az amerikaiaktól, mégsem vívtunk jól. Előzőleg nem számítottak az esélyesek közé, ezért talán nekik kevesebb veszíteni valójuk volt" - próbálta megtalálni a vereség okát a magyar vívóhölgy.



Usain Bolt széttárt karral fut világcsúcsot...



NEMZETI SPORT: "Usain Bolt saját világcsúcsát megdöntve nyert aranyat százon. Usain Bolt fantasztikus futással, új világcsúccsal nyerte meg a férfi 100 méteres síkfutást a pekingi olimpián. A jamaicai világcsúcstartó 9.69 másodperc alatt teljesítette a távot, így megdöntötte saját, idén futott 9.72-es rekordját. A 21 éves sprinter lábában ráadásul további századok is maradtak, hiszen 75 métertől széttárt karokkal, a legvégén pedig szinte szökdécselve futott.A stadion majd felrobbant, hatalmas ünneplésben részesítették az új bajnokot, aki utcahosszal verte meg a mezőnyt."

Nincsenek megjegyzések: