2008. december 20., szombat

We are STILL in Steelers Country - Ráhangolás az NFL (Amerikai Foci) rájátszására - 2006-ból a Steelers Superbowl nyertes évéből





A hatalmas közönségsikernek köszönhetõen, engedve a sok-sok követelõzõ levélnek, telefonnak, és kérő pillantásnak, folytatom beszámolómat az Amerikai Foci bajnokság rájátszásáról... remélem, még folytathatom egy darabig, amíg még versenyben vannak az Acélfiúk...!


Mi történt a hétvégén? Négy meccsből hármat az idegenben játszó csapat nyert meg. A Bostoni Hazafiak (Patriots) nyertek csak otthon - egész szezonban botladoztak, de a rájátszásba érve egyszerûen zseniálisan játszottak - bajnokhoz méltóan! A következő meccsen a második kiemelt Denveri Vadlovakkal (Broncos) játszanak majd - a szakírók ezt tartják a forduló slágermeccsének (de Ők nem értenek hozzá...) Közvetítés: felvételrõl, vasárnap délben 11.45-kor, Sport1. SZUPER lesz!


A Carolinai Párducok (Panthers) New Yorkban 23-0-ra mészárolták le a New York-i Óriásokat (Giants). Tizenvalahány éve nem fordult elõ, hogy valaki idegenben nullára verjen valakit a rájátszásban. A hétvégén a Párducok a Chicagoi Medvékkel (Beers) játszanak Chicagoban. Nem sok esélyt adok a Medvéknek. TV: élőben vasárnap este 22.30-tól Sport1.


A Washingtoni Vörösbőrűek (Redskins) nagy küzdelemben nyertek a Floridai Kalózok (Buccaneers) ellen. Következik: Washington - a Seattle-i Tengeri Sólymok (Seehawks) ellen. Szerintem a Sólymok ott lesznek a Superbowl döntõjében - majd meglátjuk. Aki bajnok akar lenni - innentõl három meccset kell zsinórban nyernie.

Az én kedvencem, a Steelers az egész liga legjobb eredményét elért Indianapolis-i Csikók (Colts)vendége lesz. Legutóbb Pittsburghben úgy vertek ronggyá minket, hogy összesen egyetlen gólt tudtunk csinálni - három éve nem volt ilyen eredménytelen a támadósorunk... Úgyhogy most reszkethetnek tõlünk... hiszen a Bengáli Tigrisek (Bengals) is megvertek minket az alapszakaszban, aztán tessék, a hétvégén velünk találkoztak, és most már javában pihenik kifelé a fáradalmaikat a jólmegérdemelt szabadságukon.

Persze, ez sem voilt ilyen egyszerû - a Tigrisek nagyon jól kezdtek. Sajnos, az első támadásban megsérült a legfontosabb irányító játékosuk - de nem szándékosan okoztunk neki sérülést. A végére elfáradtak a Tigrisek, és végül győzött a rutinosabb Steelers. A mieink a harmadik harmadban csináltak egy olyan gólt, amilyet még nem látott a világ - zseniális volt egyszerûen. Majd egyszer eljátszom Neked!


Képek, videók. minden nyavalya angolul: http://www.nfl.com/
Játékszabály magyarul: http://www.giants.hu/
Steelers: http://media3.steelers.com/ ott megtalálható a hétvégi meccs előzetes kiadványa a legfontosabb, nélkülözhetetlen statisztikai tudnivalókkal, adatokkal... stb. 60 oldal az egész.

Sajnos, a Steelers-t nem adják élőben idehaza a hétvégén -remélem, a következőn majd igen! Nyomonkövethető interneten a Yahoon, meg az NFL.com-on, meg 20 USD-ért elő lehet fizetni a Steelers saját internetes meccsközvetítő rádiójára - de ennyire hülyének senkit sem gondolok, erre elég vagyok én...

Let's Go STEELERS!

Bányai

p.S.: küldtem képeket is... hátha az érdekesebb, mint én vagyok... :-)

Nincsenek megjegyzések: