- 1 liter bor - mindegy milyen. Nem kell nemes, értékes borból csinálni előfordul, hogy összeöntök maradékokat, édes-félédes talán jobb erre, mint a száraz...
- esetleg kevés víz is mehet hozzá...
- cukor 2-3 evőkanál, nem szoktam sajnálni
- Kotányi-féle forralt bor fűszerkeverék 1 csomag
- Kotányi-féle reszelt citromhéj kb. negyed csomag
- fahéj mégpedig egyben, egy jó nagy csipetnyi
- szegfűszeg - némileg kevesebb, mint fahéj, de azért bőven
- fekete bors egyben - merészség szerint, ha a felségem is kér, akkor jobb kihagyni...
- Bourbon vanília - fél rúd, az is Kotányi-féle
- Árpi erőspaprikát is tett bele annak idején...
- méz?
- rum is volt benne életemben - deakkor az már elindul a grog-rumpunch felé... moits maradjunk a forralt bornál
- én sokáig szoktam forralni, hogy az alkohol-tartalom elpárologjon
Na, kész. most megkóstolom.
Szép téli estéket kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése