2008. december 7., vasárnap

Forralt bor téli estékre, születésnapokra, boldogság mellé...

  • 1 liter bor - mindegy milyen. Nem kell nemes, értékes borból csinálni előfordul, hogy összeöntök maradékokat, édes-félédes talán jobb erre, mint a száraz...
  • esetleg kevés víz is mehet hozzá...
  • cukor 2-3 evőkanál, nem szoktam sajnálni
  • Kotányi-féle forralt bor fűszerkeverék 1 csomag
  • Kotányi-féle reszelt citromhéj kb. negyed csomag
  • fahéj mégpedig egyben, egy jó nagy csipetnyi
  • szegfűszeg - némileg kevesebb, mint fahéj, de azért bőven
  • fekete bors egyben - merészség szerint, ha a felségem is kér, akkor jobb kihagyni...
  • Bourbon vanília - fél rúd, az is Kotányi-féle

  • Árpi erőspaprikát is tett bele annak idején...
  • méz?
  • rum is volt benne életemben - deakkor az már elindul a grog-rumpunch felé... moits maradjunk a forralt bornál
  • én sokáig szoktam forralni, hogy az alkohol-tartalom elpárologjon

Na, kész. most megkóstolom.


Szép téli estéket kívánok!

Nincsenek megjegyzések: