2020. április 16., csütörtök

életem első órarendbe illesztett kalandpedagógiai foglalkozása után 2005. szeptember 6.



Naplórészlet, életem első órarendbe illesztett kalandpedagógiai foglalkozása után
Ferencvárosi ált. és Spec. Szakiskola, 5.a / 5. b osztály
2005. szeptember 6.



„… és ha majd a 60. születésnapomra megjelenik az emlékkötetem, akkor az utolsó oldalak valamelyikén, ameddig már úgyse jut el senki az olvasásban, azért álljon ott az is, hogy milyen kár, hogy idős (42-40-35 éves…) korára az agg Mester elméleti szakemberré vált, és minden kapcsolata elveszett a gyakorlattal – és a külvilá gg al.

Arról is írjunk majd Tata, Mártély, Túristvándi, Patca aranyozott lapjai között / mellett / fölött / helyett… hogy más ugatni valamiről, és más csinálni, hogy felkészülten is lehet valaki görcsösen alkalmatlan, hogy persze, lehet ELŐADÁST tartani, de egész más FOGLALKOZÁST tartani. Hogy a leginkább kételkedő, legkevésbé rokonszenvező, semmiféle szakmai kompetenciát el nem ismerő, győri testnevelőtanár is elnézőbb, mint a verekedő ötödikes Kálmán, mint Cooper Ádám (a runaway kid…), mint Ricsi, mint Lacika és Vince… és türelmesebb, mint a különféle Vivienek, akik az első pillanatban bátran és nyíltan kimondják: „ezt a szart? De hát ez tök hülyeség!”

Igen, az élet nem csak csupa Tatai Diadalmenet – ha néha szívesen el is feledkeznék erről… Nem csupa jólmenővállalkozás, virághímes mondatok az akkreditációs űrlapon, amerikai jutalomüdülés, és tenisznézegetés közben is jól haladó szivárványból épülő diadalív. Egy nagy lófaszt!

Háááát… Legalább jobban meg tudom becsülni a kiégetteket, az elfásultakat, a kétségbeesetteket, a cinikusokat – hja, legalább mi, alkalmatlanok tartsunk össze. Kondor I. (életem első iskolai munkahelye) és Lenhossek… de hogy lesz ebből Kontyfa? Persze, abból ishogy lett az, ami lett: A Kontyfa… gondoljunk csak arra, hogy milyen volt a Kontyfa első évnyitójára elindulni, vagy milyen színvonalú volt az első szüreti bál.. vagy mikor lett csönd először a Kondor I ebédlőjében…

Magamban bocsánatot kértem a Mestereimtől, és Mentoraimtól: bocs Matt, Mike, Jim, Mike, Alex!










Nincsenek megjegyzések: