2017. december 31., vasárnap

A világon majdnem bárhova mehetnél szilveszterezni...

Faceblog:
Az alábbi nyílvános bejegyzést tettem december 29., 13:17 - kor


Budapesti szilveszteri bulit keresek... ha valaki el tud viselni... akár még arról is hajlandó vagyok lemondani, hogy zenét bömböltessek... Legutóbb 1987 szilveszterén éreztem jól magam... az meg már elég rég volt. Úgyhogy ezúton próbálkozom... Társasjáték, szolíd alkoholfogyasztás, rock-disco..., némi tánc, közös hímnuszéneklés... ilyesmik érdekelnek. Tüzijáték, elmebeteg trombitálás, céltalan kóválygás a Kőrúton, hajnali verekedés a szomszédokkal, hányástakarítás, detox, TV nézés, mobilozás és a mulatóskazetták hidegen hagynak, illetve ezeket már unom. Kulturált pálinkával, harapnivalóval, pezsgővel, költségvállalással és zeneszerszámmal tudunk beszállni. BUÉK!

És íme a szívet-lelket melengető válaszok és kommentek: 

Viktor Zabori Meg van ido arra a repulore felulni. Meg epp ideersz😄 Sándor Bányai bíztam Bennetek... és tudtam, az első szoba odabiggyesztett "Budapest" kifejezés kevés ember humorérzékének lesz leküzdhetetlen akadály :-) BUÉK, reszkes, majd egyszer tényleg beállítunk, de most előbb Dórikát szeretnénk megvizitálni a nyáron :-) Viktor Zabori BUEK nektek is! Remelem szavadon fogod magad 😉manapsag a “nyaron” szo sokmindent jelent... itt most nyar van! Legkozelebb hazalatogatok szolok! Mar ideje h osszefussunk! Csook


Olga Lezancsek Barcraft, tele van társasjátékkal, nemcsak netessel! Nem kell halálra innod magad, és eléggé jó koktélok vannak!
Alex Holeczy Sanyookaam gyere ide :) vaagy probalkozz a Sweigstill leszarmazottaknaal szinte biztosra veszem hogy orommel varnak Sándor Bányai Oda Hozzád inkább nyáron mennék... ;-) Alex Holeczy Gyere utolag megunnepeljuk a mostani szilvesztert Sándor Bányai szavadon foglak! :-) Alex Holeczy Ejfelkor elenekeljuk a himnuszt

Marianna Gál Ilyet én is keresnék, csak 250 km-rel arrébb.

Zoltai Péter Olyanba, hogy csendesen beszélgetünk max 2:00 AM-ig, én is szívesen beszállok.



Márta Raáb Tupy Rendezzünk egyet én benne vagyok :) Sándor Bányai hát ez az! Rendezni van kedvem a legkevésbé. Résztvevő szeretrnék lenni, rendező vagyok eleget évközben... :-) Márta Raáb Tupy mondjuk a szervezesbe en se gondoltam bele 🙂










Judit Holpert Sándor Bányai régi szép idők, letűnt idők, szilveszteri buli nálatok! A szuper emlék megmaradt!

Zsuzsanna Toldi nekem lesz egy üreslakásom, nagy terasz, egész város látszik... lencsét és malacot adok, zenében béna vagyok, kutyát 2 macskát el kell viselnetek... Zugló.

Ákos Menner Johetsz hozzánk Sándor Bányai Ki lesz, mi lesz ott? Ákos Menner Egyenlőre + 3 hölgy meg én
Sándor Bányai Félek, elrontanám a nemek arányát ;-) Ákos Menner Dehogy, javítanád Tudod szauna, jakuzzi, forralt bor, terasz

Végh Mária Nemadomfel kávézó?

Réka Szabady Banya! Mi varunk szeretettel😄3 embert tutira ismersz a tarsasagbol 😘 Sándor Bányai :-O Elsorolod? :-)Réka Szabady Punk,KunosImi es én😄 Réka Szabady Es meg joparan es gyerekzsivaj is lesz😄

Szabina Shpontak Beregszász, Beregszász, nincs messze....

Rajnai Henrik Csömör érdekes lehet Neked és Istvánnak? Úgyis régen láttuk egymást! Minden van amit írtál, sőt nagy méretű póker asztal, csocsó, biliárd. Mindemellett hard rock és rock&roll eredeti lemezeken. Szíves látnánk végre már Titeket! A teljes befogadóképesség kb. 12-15 fő. alvási képesség kb 6-8 fő.

Mezey Tünde Én is ezt szeretném Sándor Bányai!!! Most nem aktuális, de tán jövőre csinálok mán' valamit.
Lehet hamarabb is, ha nem csak szilveszterkor jöhet szóba a rock, meg a társasozósbeszélgetős kicsittáncikálós jóemberes nemigenivósdohányzós valamibuli. Meg ha épp Göd is jó, nem csak Bp és ha az sem baj, hogy alig ismersz valakit (beleértev engem is 
), de majd megismersz, akit érdemes...

Miklos Gyuri Mórahalom?...Én itt vagyok,már fürödtünk is 1et...😎




Dora Visky Úgy néz ki hogy a világon majdnem bárhova mehetnél szilveszterezni. 
:-)

György Bessenyei Egy újabb sítáboros szilveszter így 25 év után...? 





😉

2017. december 29., péntek

Az önkéntesség szexy!

Több, mint 25 éve már...

Elgondolkodtam... milyen szép lenne megcsinálni ezt a klippet...



Balu, Tóbiás, Grubi, Lánymazsi, FiúMazsi, Bagira, Lovas Judit, Petrás Emmi, Rózsahegyi, Bükkösy Nikol,   meg én... Adamik Erika, Dallos Éva, Dobai Timi, Indián Helga, Balogh Betty... és sokan mások.

54.

Jenny Joseph: Figyelmeztetés

Ha megöregszem, lila ruhákat fogok hordani
és hozzá piros kalapot, ami nem illik sem a ruhához, se hozzám,
nyugdíjamat konyakra és nyári kesztyűre fogom költeni
és atlaszcipőkre és azt mondom: nincs vajra pénzünk.
Ha elfáradok, leülök a járdaszélre,
és felzabálok minden ingyen kóstolónak kitett élelmiszert,
és megnyomok minden vészcsengőt,
botomat végighúzom a nyilvános épületek kerítésén
és kipótolom mindazt, amit józan ifjúságom idején mulasztottam.
Papucsban járkálok az utcán, esőben,
idegen kertekben szedek virágot,
és megtanulok köpködni.
Szörnyű ingeket viselhet az ember, és meghízhat,
és megehet három font kolbászt egy ültő helyében,
vagy egy hétig kizárólag kenyeret és savanyúságot,
és gyűjthet tollakat, ceruzákat, poháralátétet meg mindenféle
mást dobozokban.
De most még rendes ruhát kell hordanunk, hоgy meg ne ázzunk,
és fizetnünk kell a házbért, és nem káromkodhatunk az utcán,
és jó példát kell mutatni a gyerekeknek.
Ma vacsoravendégeket várunk, és újságot olvasunk.
De nem kellene már most egy kicsit gyakorolnom,
hogy ismerőseim ne döbbenjenek meg túlságosan,
ha egyszerre csak megöregszem és elkezdek lilát hordani?
(Gömöri György)






Egy másik földrészen... (Taiwan 2017.)


"Education" is not only in the classroom. We should focus on the "student "! The personality development and the mental health. 
- ez volt a nyitóelőadás legfontosabb gondolata. Megérkeztem.






















A hazai közélet legellenszenvesebb szereplői 2017-ben

Végül Kossuth-díjat kapott a Dédapám is, elsősorban azért, mert arra érdemes testvére volt. Olyan Ő, mint az Omega: élete főműve, hogy még életben van... Az átadásnál felcsendült a "De jó lenne haver, ha leszállnál a csajomról" méltán elfeledett basszus-szólama. Teljes röhögésbe fulladt az egész. Aztán elosztották a lét.


Navrasits és Pokorny... azért haragszom rájuk különösen, mert ők felnőtt emberek voltak már az elején is, felnőtt gondolkodással, felnőtt ésszel. Ők tudták, PONTOSAN TUDTÁK hogy ez az egész hová fog vezetni... és mégis asszisztáltak hozzá. Számomra ez megbocsájthatatlan. Most meg... hm... kicsit késő, nem gondolja, Uram?
  

Szegény hülye senkiházi DajcsTomi... az a barom meg lediplomázott hiába... oszt most ott fészbukkolhat Brüsszelben. Más meg a hat általánosával miniszter lehet... nincs igazság! (Durva csúsztatás... Kósának Közgáz abszolutóriuma van államvizsga nélkül. Ettől még egy utolsó sutyerák tahó paraszt... mindkettő.)
  



TORONYMAGASAN ő a magyarközélet LEGUNDORÍTÓBB szereplője. Hahaha... hiába igyekszel szilárd, tomi, tóni, és mind, ti új undokok... kevesek vagytok ehhez a ganéhoz képest! 



... és sokan mások...

"Mer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok, 
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok. 
Mikor az entrópia emelkedik és mindent felkavar, 
a szolgálatok beindulnak, hogy ne legyen túl nagy a zaj 
S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók, 
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok. 
Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit 
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik 
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók, 
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok"

Ferenc Pápa

Bayer Zsolt szerint a pápa “hiába ismételgeti kretén brüsszeli politikusok kretén mondatait kretén módon”, ettől „migráns marad, mert Argentínában szinte mindenki az”. Továbbá „Ne képzelje azt, hogy amit ő mond, az isteni kinyilatkoztatás, egy hülye, ostoba politikai vélemény, és ekképpen is kell hozzá viszonyulni…” Bayer „argentin libsi”-nek, később "derék liberális, gender-ben hívő marhá”-nak titulálta az egyházfőt. Egyelőre nem találkoztunk a Magyar Katolikus Egyház hivatalos reakciójával.



·         1. „Panaszkodni tilos!” Egy ilyen feliratú táblát akasztott ki lakosztálya ajtajára a pápa, számolt be róla a minap a La Stampa olasz napilap. „Ahhoz, hogy jobbá váljunk, képességeinkre kell koncentrálni saját korlátaink helyett: hagyj fel tehát a panaszkodással, és tégy azért, hogy javíts az életeden!” – olvasható a táblán az apró betűs felirat, amelynek szerzője, Salvo Noe olasz pszichológus személyesen adta át Ferenc pápának a táblát június közepén egy vatikáni audiencián. A pápa nagyon megörült a táblának, hiszen ő maga is sokszor hangoztatta már, hogy az evangélium üzenetét örömmel hirdető hívőket szeretne maga körül látni, az Evangélium öröm kezdetű apostoli buzdításában pedig azt írta: „a keresztényeknek néha olyan az arcuk, mintha savanyúságot ettek volna ahelyett, hogy örülnének keresztény életüknek.” (MTI)






·         2. „A legfontosabb, hogy aki nem hisz Istenben […] még viselkedhet jó vagy rossz emberként. A nem hívőknek a lelkiismeretüket kell követniük” – írta még 2013 szeptemberében a pápa a La Repubblica olasz lap publicistájának, amikor az megkérdezte tőle, mi lesz azokkal, akik nem hisznek Istenben. Ferenc pápa bár óvatosan fogalmaz, gyakorlatilag azt mondja: az is üdvözülhet, aki ateista. (La Repubblica)

·         3. „A katolikus egyháznak, vagyis a keresztény embereknek bocsánatot kellene kérniük a melegektől.” Ezt már tavaly nyáron mondta a pápa, egyúttal megjegyezte: nem szabad kirekeszteni a melegeket, el kell őket fogadni és támogatni kell őket a hitükben. Ennek volt egy 2013-as előzménye is, amikor az egyházfő kijelentette: „Ha egy ember meleg, keresi Istent, és jó szándékú, ki vagyok én, hogy elítéljem?” (Guardian)

·         4. „Képmutatás kereszténynek mondani magad és közben elüldözni egy menekültetvagy valakit, aki segítséget keres, aki éhes vagy szomjas, eltaszítani valakit, akinek a segítségemre van szüksége.” Ferenc pápa menekültügyben is sokszor megnyilvánult, ezt 2016 őszén mondta, Máté evangéliumának híres 25. fejezetével kiegészítve: „Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok.” (Crux)

·         5. „Ez mindig így van: a házasságban mindig veszekednek. Egyes esetekben még a tányérok is repülnek. Ti most nevettek, de ez az igazság. Azonban nem kell ezért szomorkodnunk. Ilyen az emberi lét. Titka azonban az, hogy a szeretet erősebb annál a pillanatnál, amikor veszekszünk. Ezért tanácsolom mindig a házaspároknak, hogy amikor veszekednek, soha ne fejezzék be a napot kibékülés nélkül. Mindig béküljenek ki! Nem szükséges az ENSZ-et hívni, hogy otthon békét teremtsenek! Elég egy kis gesztus, egy simogatás, egy köszönés, és másnap újra kezdődik a házasélet. Ilyen az élet: így kell előrehaladni, bátorsággal, közösen megélve. Nagy és szép dolog ez!” Ferenc pápa a házasságról 2014 áprilisában elmélkedett így. (Magyar Kurír)


Bűnös rendszer!



"A XXI. században krétával írunk a táblákra, kizárólag papír alapú füzeteket és tankönyveket használunk, ugyanazokat a műveket olvassuk, mint nagyszüleink, az okostelefonokat a sátán földi megtestesüléseként kezeljük. A tanárok bére a Lidl pénztárosaival vetekszik, a technológiai újítások mértéke elenyésző..."

egzakt számítások szerint a magyar közoktatás felvirágoztatásához PONT UGYANANNYI lőtér kell, ahány stadion




„…felháborít az a kormányhatározat, amely 40 lőtérre 17 464,32 millió forintot különít el, továbbá előkészíti 67 lőtér tervét, 1283,3 millióért. Én vagyok az a hülye, aki nem tanult a történelemből? A kormány most épp azon van, hogy kialakítsa az Orbánjugendot. Apaként, szülőként, adófizető állampolgárként meddig asszisztálok mindehhez? Az én fiam és lányom nem fog iskolában fegyvert fogni, az biztos! És később sem!”




A magyarországi professzionális labdarúgás bűncselekmény


A magyarországi professzionális labdarúgás bűncselekmény. Nem csupán tehetségtelenség és sarlatán hozzánemértés, hanem lopás, adómegkerülés, korrupció, hűtlen kezelés. És akkor még a mutatott játékról nem is beszéltünk. Az ugyanis hullagyalázás.


Csak hogy tudjuk, hol a helyünk, 14 átadásra váró új stadionnal, akadémiákkal, puskásöcsivel, Taóval, késeléssel, kubatovval, szélesivel és ezek nélkül is... Feröer 0-0, Andorra 0-1, Luxemburg 1-2, 14 hónap alatt játszotta a magyar válogatott ezeket a meccseket idegenben.





Fokozatosan megszűnik a gimnáziumi képzés az ország több mint 80 iskolájában. Az összes érintett intézmény vidéki. Ezeket a Nemzetgazdasági Minisztérium vesz át, mert a szakképzés lesz a meghatározó. EZ AZ IGAZI TRAGÉDIA! Nem az, hogy kikaptunk három cukrásztól, egy portástól meg két villanyrendőrtől!



Elkerülte a figyelmemet a szövetségi kapitány lemondása, a csapatkapitány lemondása és az MLSz elnök lemondása is. Bocsánat! Sajnos, nem kerülte el a figyelmemet, hogy Pártjuk és Kormányjuk továbbra is stadionépítésben látja a virágzó és erős ország jövőjét. Az nem lehet, hogy mindenki lop... az nem lehet, hogy mindenki hülye. Vagy elkerülte valami a figyelmemet?



A semmi ágán landolva...
Kiklopfolt minket Andorra.
A hitünk döglött pakura,
de többet lőttünk kapura.
Ezek a miniállamok
hajtanak, mint az állatok.
Ők szervezettek, lelkesek,
pékek, könyvelők, hentesek.
Úgy volt, hogy szerzünk vezetést,
nem a hasunkba konyhakést.
Lekontráztak alaposan,
mellégurítunk laposan.
Sok rossz passz, rövid átadás,
szégyen tetőz, mint áradás.
Mi voltunk az esélyesek,
csakhogy a banda szétesett.
Lelkünk s mezünk csupa csatak,
ez egy kísérleti csapat.
Történelmi a vereség,
sistereg ránk a véres ég.
Arcunkon hitetlenkedés,
a mi zakónk, nem is kevés.
És gyűl az andorrai nép,
híre futott valamiképp,
a traktorról ki-ki leszállt,
felakasztotta a kaszát.
S míg megtelik a stadion,
füttyögnek a túloldalon.
Van, aki bútort összetört...
Majd még futunk pár potya kört.
Van, aki titokban örül,
egy ügy végére pont kerül.
Amíg ünnepel Androrra,
igyunk hamura és porra!

(Lackfi János)



Andorra sajnos túl sok nekünk... Mondjuk Andorrának könnyű, ott több a stadion, és többet is költenek rá. Hát jobbak is. Szerencsével egy második helyre és az avval járó pótselejtezőre jók lehetünk a Langerhans-szigetek vagy a Járdasziget válogatottja ellen. Legfeljebb kapunk megint egy tucatot, mint legutóbb... nagy ügy. Szerencsére az Európa bajnokság létszámát 256 csapatra emelik.

Ne tévesszük össze a futballpályát a stadionnal, a pénzt a focival, és a demokráciát a diktatúrával!



Orbán Viktor: "Egyedül a labdarúgó-világbajnokságot nem tudnánk megrendezni, MERT NINCS ELÉG STADION" - Uhhhhhhhh... már megijedtem... még szerencse, hogy nem az az oka, hogy nincs elég államtitkár!