2017. december 29., péntek

A magyarországi professzionális labdarúgás bűncselekmény


A magyarországi professzionális labdarúgás bűncselekmény. Nem csupán tehetségtelenség és sarlatán hozzánemértés, hanem lopás, adómegkerülés, korrupció, hűtlen kezelés. És akkor még a mutatott játékról nem is beszéltünk. Az ugyanis hullagyalázás.


Csak hogy tudjuk, hol a helyünk, 14 átadásra váró új stadionnal, akadémiákkal, puskásöcsivel, Taóval, késeléssel, kubatovval, szélesivel és ezek nélkül is... Feröer 0-0, Andorra 0-1, Luxemburg 1-2, 14 hónap alatt játszotta a magyar válogatott ezeket a meccseket idegenben.





Fokozatosan megszűnik a gimnáziumi képzés az ország több mint 80 iskolájában. Az összes érintett intézmény vidéki. Ezeket a Nemzetgazdasági Minisztérium vesz át, mert a szakképzés lesz a meghatározó. EZ AZ IGAZI TRAGÉDIA! Nem az, hogy kikaptunk három cukrásztól, egy portástól meg két villanyrendőrtől!



Elkerülte a figyelmemet a szövetségi kapitány lemondása, a csapatkapitány lemondása és az MLSz elnök lemondása is. Bocsánat! Sajnos, nem kerülte el a figyelmemet, hogy Pártjuk és Kormányjuk továbbra is stadionépítésben látja a virágzó és erős ország jövőjét. Az nem lehet, hogy mindenki lop... az nem lehet, hogy mindenki hülye. Vagy elkerülte valami a figyelmemet?



A semmi ágán landolva...
Kiklopfolt minket Andorra.
A hitünk döglött pakura,
de többet lőttünk kapura.
Ezek a miniállamok
hajtanak, mint az állatok.
Ők szervezettek, lelkesek,
pékek, könyvelők, hentesek.
Úgy volt, hogy szerzünk vezetést,
nem a hasunkba konyhakést.
Lekontráztak alaposan,
mellégurítunk laposan.
Sok rossz passz, rövid átadás,
szégyen tetőz, mint áradás.
Mi voltunk az esélyesek,
csakhogy a banda szétesett.
Lelkünk s mezünk csupa csatak,
ez egy kísérleti csapat.
Történelmi a vereség,
sistereg ránk a véres ég.
Arcunkon hitetlenkedés,
a mi zakónk, nem is kevés.
És gyűl az andorrai nép,
híre futott valamiképp,
a traktorról ki-ki leszállt,
felakasztotta a kaszát.
S míg megtelik a stadion,
füttyögnek a túloldalon.
Van, aki bútort összetört...
Majd még futunk pár potya kört.
Van, aki titokban örül,
egy ügy végére pont kerül.
Amíg ünnepel Androrra,
igyunk hamura és porra!

(Lackfi János)



Andorra sajnos túl sok nekünk... Mondjuk Andorrának könnyű, ott több a stadion, és többet is költenek rá. Hát jobbak is. Szerencsével egy második helyre és az avval járó pótselejtezőre jók lehetünk a Langerhans-szigetek vagy a Járdasziget válogatottja ellen. Legfeljebb kapunk megint egy tucatot, mint legutóbb... nagy ügy. Szerencsére az Európa bajnokság létszámát 256 csapatra emelik.

Ne tévesszük össze a futballpályát a stadionnal, a pénzt a focival, és a demokráciát a diktatúrával!



Orbán Viktor: "Egyedül a labdarúgó-világbajnokságot nem tudnánk megrendezni, MERT NINCS ELÉG STADION" - Uhhhhhhhh... már megijedtem... még szerencse, hogy nem az az oka, hogy nincs elég államtitkár!




Nincsenek megjegyzések: